Kurz přípravy steaků a masa v Praze


  • 4.50


Tento kurz vaření a přípravy steaků a masa vás nadchne! 3 hodiny plné dokonalých chutí, vůní a kuchařských triků, které si moc rádi osvojíte. Od teď dokážete připravit dokonalý steak a další speciality hezky v pohodlí domova.

2 590 Kč

Kurz přípravy steaků a masa

Pořádný hovězí steak dokáže v puse vyvolat přímo nebeský pocit. Dopřejte svým chuťovým buňkám možnost zažít ráj a ochutnat to nejlepší masíčko. Do steak housu člověk nemůže chodit pořád, pořádný steak si ale může připravit i doma! Stačí vyrazit na náš kurz vaření v Praze (v Holešovicích a na Žižkově), který trvá zhruba 3 hodiny a po jehož skončení budete ovládat všechny postupy a fígle vedoucí k dokonale propečeným steakům. Po těchto kurzech vaření už pro vás nebude dokonalý steak žádným problémem. Samozřejmostí je, že se naučíte připravovat také omáčky, které chuť steaku ještě podtrhnou, a aby byl gurmánský zážitek dokonalý, připravíte si také sladkou tečku na závěr. 

Připravili jsme pro vás 5 variant kurzu přípravy steaků a specialit z masa, můžete si vybrat z těchto možností:

Anebo si třeba postupně vyzkoušet všechny tyto kurzy a vyladit tak vaše kuchařské schopnosti k naprosté dokonalosti. Na kurz si můžete vzít také krabičku a všechno, co si uvaříte si můžete také odnést domů (pokud to nesníte na místě). 

Kurz přípravy steaků a masa (argentinská svíčková)

Steaky z argentinské svíčkové

V tomto kurzu vaření se během 3 hodin naučíte připravovat toto čtyřchodové menu: 

  • předkrm - carpaccio ze špičky svíčkové (s lahodným rukolovým pestem a hoblinkami parmazánu, lehce pokapané olivovým olejem)

  • vrchol dne- steak ze středu svíčkové s lahodnou omáčkou z červeného vína podávaný s batátovým pyré a hráškovými výhonky

  • druhý hlavní chod - Stroganoff, protože ten rozhodně nesmí chybět, když jde o nejlepší jídla z hovězího masa

  • sladká tečka na závěr - zmrzlina se slaným karamelem a griliášem

Steak z argentinské svíčkové

Steaky - hovězí flank steak a skirt steak

V tomto kurzu vaření se pozornost zaměří na dva druhy hovězího steaku - flank steak a skirt steak. Flank steak se tradičně připravuje z hovězího pupku a skirt steak z části pupku podél žeber. Skirt steak má hrubší strukturu masových vláken a díky tomu také obecně výraznější chuť než flank steak. Obě tyto varianty steaku jsou ale velice lahodné a rozhodně stojí za to se tyto steaky naučit. Během 3 hodin se v tomto kurzu vaření naučíte připravovat tyto 4 chody:

  • Tagliatta, flank steak z hovězího pupku s rukolou a chipsy z parmazánu

  • hovězí skirt steak s portobello

  • jako přílohu gratinované brambory se smetanou

  • jako sladkou tečku American buckeye candy

Kurz přípravy steaků a masa

Speciality z hovězího masa

Steaky nejsou zdaleka jedinou specialitou, kterou si můžete uvařit z kvalitního hovězího masa, možností je mnohem více. V tomto kurzu vaření se pod vedením profesionálního kuchaře naučíte připravovat hned 4 speciality z hovězího masa: 

  • roastbeef (královské jídlo, z jehož přípravy má spousta lidí obavy, a přitom jenom stačí znát pár fíglů)

  • rolovaná roštěná se speciální perníkovou omáčkou

  • rib eye steak s lahodným kaparovým dipem

  • hovězí po dijonsku

Kurz přípravy steaků z hovězího masa

Jehněčí speciality

Dobroty z hovězího masa už máte v malíčku a láká vás zase něco jiného? Co takhle vyzkoušet jehněčí speciality? Jehněčí maso si vyžaduje specifický přístup, odmění vás pak ale lahodnou chutí a krásnou vůní. Na tomto kurzu vaření jehněčích specialit se naučíte připravovat tyto 4 dobroty:

  • výběr salátů s jehněčím a ztraceným křepelčím vejcem

  • jehněčí terina s tymiánem, švestkovým přelivem a opečeným toastem

  • jehněčí roláda plná hříbků s tymiánovou omáčkou a šťouchanými brambory

  • jemné jehněčí kotletky s kaparovou omáčkou a pečenou pěnou z brambor

Kurz přípravy steaků a masa z jehněčího

Paštiky a galantiny

A pokud máte rádi paštiky a galantiny, bude pro vás ideální volbou tento kurz vaření. Během 3 hodin se na něm totiž pod vedením profesionálního kuchaře naučíte připravovat tyto lahůdky: 

Co se bude vařit:

  • Zvěřinová paštika pečená ve speciálním těstě

  • Jemná srnčí paštika s opečenou bagetkou

  • Drůbeží galantina se švestkovo-mandlovou omáčkou

  • Foie Gras - tradiční paštika z husích jater s toastem

Kurz vaření a přípravy paštik

Všechny naše kurzy vaření a přípravy steaků a masa trvají 3-3,5 hodiny, konají se v Praze a je na ně vypsáno několik termínů, ze kterých si můžete vybrat. Na kurzu je maximálně 12 osob, aby se vám mohl kuchař dostatečně věnovat a koukat vám tak trochu pod prsty :) 

Recepty na steaky a ostatní dobroty vám po skončení kurzu odešleme na e-mail, abyste na ně už nikdy nezapomněli a mohli jste si tyto dobroty připravovat kdykoliv budete chtít. 

Co s sebou budete na kurz vaření a přípravy steaků potřebovat?

Všechno kuchařské náčiní, zástěra a suroviny jsou v ceně. Vám tedy stačí když si s sebou vezmete dobrou náladu a chuť na maso. Všechny dobroty, které si uvaříte si totiž můžete na místě také sníst (nebo si je v krabičce odnést na později).