- »
- Kurzy vaření »
- Evropská kuchyně »
- Kurz vaření tradiční české kuchyně v Praze
Kurz vaření tradiční české kuchyně v Praze
Naši šéfkuchaři si pro vás připravili ty nejtradičnější recepty české kuchyně, které by každá správná hospodyňka i kuchař měli rozhodně umět.
Kurz vaření tradiční české kuchyně
Jenom si to představte - připravíte perfektní nedělní obědové menu složené z receptů české kuchyně, po kterém se všichni olizují až za ušima. Můžete si vybrat ze 3 variant kurzu vaření české kuchyně - Naše ryby, Prvorepubliková kuchyně a Poklady klasické české kuchyně - omáčky.
Uvařit dobroty české kuchyně je potřeba se naučit, a přesně k tomu jsou tady naše kurzy. Během pár hodin pod vedením profesionálního kuchaře si osvojíte všechny principy, techniky a základy vaření (nejen) české kuchyně.
Všechny 3 kurzy vaření České kuchyně jsou v Praze a trvají zhruba 3-3,5 hodiny.
Kurz vaření české kuchyně Naše ryby
První kurz vaření nese jméno Naše ryby a je plný českých receptů na rybí dobroty. V tomto kurzu se naučíte vařit tyto recepty:
-
rybí várka
-
rybí vývar
-
zadělávaná rybí polévka s hráškem a pečenou houskou
-
kapr na modro s bramborem
-
candát v česnekovém oleji s máslovou omáčkou, žlutým hrachem a čerstvou majoránkou
A aby toho nebylo málo, naučíte se také něco málo ze sladkých pokladů české a moravské kucyhně:
-
žloutkový pudink s piškoty a meruňkami
Kurz vaření české kuchyně Omáčky
Co by to byla česká kuchyně bez tradičních omáček a domácího knedlíku? Pořádná svíčková, rajská, nebo křenovka nutně patří do repertoáru každého kuchaře. Receptů na dobroty české kucyhně je plný internet, ale pouze s tím správným postupem a ingrediencemi budou mít vaše omáčky ten správný šmrnc.
Na kurzu vaření Omáčky české kuchyně se naučíte připravovat tato jídla:
-
odkopaná selka (pomazánka ze syrečku) jako předkrm
-
tradiční svíčková omáčka
-
rajská omáčka
-
křenová omáčka
-
domácí houskový knedlík - protože ten prostě nesmí chybět na žádné hostině plné receptů tradiční české kuchyně
Kurz vaření české kuchyně Prvorepubliková kuchyně
Třetím kurzem vaření české kuchyně, který pro vás máme připravený je kurz s názvem Prvorepubliková kuchyně. V tomto kurzu se jakoby kouzlem přenesete o pár desítek let nazpět do první republiky a naučíte se vařit po boku profesionálního kuchaře.
V tomto kurzu vaření se naučíte připravovat tyto dobroty:
-
tradiční sýrový koláč
-
polévka z červeného zelí s brusinkami
-
španělští ptáčci s rýží
-
citronový dort s mandlovou náplní
Všechny naše kurzy vaření české kuchyně mají své dané termíny, ze kterých si můžete vybrat.
Není Kurz vaření tradiční české kuchyně v Praze to pravé ořechové? Nevadí, vyberte si nějaký jiný z naší kategorie Kurzy vaření Evropské kuchyně.