- »
- Kurzy vaření »
- Asie a exotika »
- Kurz vaření Mexické kuchyně v Praze
Kurz vaření Mexické kuchyně v Praze
Kurz vaření mexické kuchyně v Praze pod vedením šéfkuchaře. Ovládněte mexickou kuchyni a naučte se připravovat ty největší dobroty.
Kurz vaření mexické kuchyně
Mexiko je temperamentní a barevné stejně jako mexická kuchyně. Tento kurz vaření vás naučí připravovat tradiční mexické dobroty jako jsou třeba plněné taštičky empanadas, tortily, oblíbená avokádová salsa quacamole, nebo třeba luxusní dezert churros. Naučte se kombinovat výrazné chutě, používat celou paletu koření, dochucovat chilli papričkou (tak akorát) a uvidíte, že si mexická kuchyně najde své stabilní místo i ve vaší kuchyni.
Kurzy vaření mexické kuchyně v Praze trvají cca 3 až 3,5 hodiny a ve skupině je maximálně 12 lidí, aby se vám mohl šéfkuchař důkladně věnovat. Všechny suroviny na přípravu mexických specialit, kuchařské náčiní, zástěra i rady šéfkuchaře jsou samozřejmě v ceně kurzu. Vše, co si na kurzu uvaříte si můžete na místě také sníst, nebo odnést domů v krabičce. Všechny recepty vám po skončení kurzu pošleme na e-mail, abyste si všechny dobroty mohli vařit kdykoli budete chtít.
Kurzy vaření mexické kuchyně v Praze
Na výběr pro vás máme tyto kurzy vaření mexické kuchyně:
Mexická kuchyně I.
V tomto kurzu vaření se pod vedením šéfkuchaře naučíte připravovat:
-
Empanadas - tradiční mexické plněné taštičky,
-
Carpaccio tortillas - carpaccio z hovězí svíčkové (lahodné tenoučké plátky) balené v pšeničné tortille,
-
Chimichangas - mexická tortila plněná hovězím masem, fazolovým pyré a cheddarem
-
Guacamole - avokádová salsa, kterou si zamilujete,
-
Pico de gallo salsa - typická mexická salsa z rajčat,
-
Churros - smažené skořicové tyčinky z odpalovaného těsta namáčené do horké čokolády, takhle dobrý dezert jste ještě nejedli :)
-
Mexican spicy beans soup - lehce pálivá tradiční mexická polévka,
-
Kuřecí tacos - typická lehká pochoutka v kukuřičné placce,
-
Chilli con carne - tradiční mexická pikantní specialita s masem ("sin carne" by bylo bez masa),
-
Melounovo - mangová salsa,
-
Mexické pšeničné tortily,
-
Banán v pšeničné tortile.
Mexická kuchyně III.
-
Pimientos Rellenos - smažené papriky, plněné bramborami a cheddarem,
-
Krevety v mandlové omáčce s rýží, ochucenou čerstvým koriandrem a cibulkou,
-
Plněné motýlky z hovězí roštěné s omáčkou z chilli a tequily,
-
Restované brambory s chippotle solí,
-
Salsa Nopales - kaktusová salsa,
-
Kokosový pudink s mandlemi a pomerančovou kůrou
Základní suroviny mexické kuchyně:
Na kurzu vaření Mexické kuchyně přijde řeč a na základní suroviny, jejich kombinace a dochucování. Mezi základní suroviny, bez kterých se v Mexiku neobejdete patří:
-
kukuřice a kukuřičná mouka - hlavně pro přípravu tortil, tamales, atoles a také třeba antojitos,
-
pšenice a rýže,
-
mezi zeleninu, která se nejčastěji používá v mexické kuchyni patří rajčata, papriky, chilli papričky, avokádo, česnek, cibule a tykve
-
fazole,
-
koření je základ - mexická kuchyně je plná koriandru, skořice, chilli, kmínu, pepře, skořice a mleté papriky,
-
čokoláda - kvalitní čokoláda se v mexické kuchyni používá nejen k dezertům.
Jak dobře znáte mexickou kuchyni? Vyplňte si náš kvíz
Není Kurz vaření Mexické kuchyně v Praze to pravé ořechové? Nevadí, vyberte si nějaký jiný z naší kategorie Kurzy vaření asijské a exotické kuchyně.