Důvodů proč se učit anglicky jsou stovky, my jsme pro vás ale vybrali 7 nejdůležitějších. Zde je tedy našich 7 důvodů, proč se učit anglicky.

1. Domluvíte se kdekoli na světě

1,5 miliardy - to je číslo lidí, kteří na celém světě mluví plynule anglicky. Ze zhruba 7,5 miliard lidí na světě mluví neskutečných 1,5 miliardy, teda zhruba pětina lidí anglicky. Pouze u 360 milionů lidí je ale přitom angličtina jejich mateřský jazyk. Angličtina je zkrátka nejpoužívanější jazyk na světě. Minimálně 1 z 5 lidí na světě mluví anglicky, a pokud chcete alespoň občas cestovat, je dobré se umět domluvit.

2. Umění a filmy v angličtině

Co si budeme povídat, obrovská část knih, hudby, filmů a seriálů je v angličtině a mnoho z nich se nikdy nepřeloží. Filmy se po několika letech nadabují, seriály taky, ale hudbu dokážete pochopit jedině, pokud umíte plynule anglicky. Písničky vám nikdo překládat nebude. A navíc spousta učitelů angličtiny říká, že umění a popkultura je nejlepším učitelem cizího jazyka.

Jak se naučit anglicky z filmů? Snadno. Stačí si vyhledat oblíbené filmy nebo seriály v originálním znění s českými titulky a vypisovat si slovíčka, kterým jste nerozuměli. Postupně si je pak procházet a opakovat a uvidíte, jak se budete zlepšovat. Skvěle na to funguje třeba seriál Přátelé nebo Jak jsem poznal vaši matku. Užijete si srandu, naučíte se hovorovou angličtinu a ani si toho nevšimnete, protože vás to bude bavit.

V rámci studia angličtiny se tak rozhodně vyplatí naordinovat si pravidelné sledování Netflixu a tento návyk dodržovat. 

3. Angličtina jako neomezený zdroj informací

I se základní znalostí angličtiny vám svět otevře dosud nevídané oblasti. Na internetu si budete moct pouštět cizojazyčné zpravodajské servery, číst si původní znění různých výzkumů a studií, poslouchat podcasty v angličtině o jakýchkoli tématech, která vás zajímají, účastnit se diskuzí atp.

4. Pracovní trh a jakékoli studium v angličtině

V dnešní době už se angličtina stala téměř nutností pro získání jakékoli práce. Když si přidáte dobrou znalost angličtiny do životopisu, vaše cena na trhu práce se okamžitě zvýší. A pokud ještě studujete, je pro vás znalost angličtiny nutná, velká část odborných publikací je totiž pouze v angličtině.

5. Je to snadné

Možná se to nezdá, ale angličtina skutečně patří mezi ty jednodušší jazyky na naučení. Je založená na velice snadné abecedě, která je podobná té naší. A anglická gramatika je a přes výjimky poměrně intuitivní a dá se rychle naučit. Základy angličtiny se naučíte klidně už za pár týdnů. A další znalosti budou rychle přibývat.

Navíc díky tomu, že je angličtina tak oblíbená, můžete si vybrat jak se budete učit. Existuje obrovské množství možností jak se naučit anglicky. Kurz angličtiny může být klasicky v jazykové škole s lektorem angličtiny (ať už česky hovořícím anebo rodilým mluvčím), může jít o letní kurz angličtiny někde v zahraničí, anebo o online kurz angličtiny. Každý z nich má své výhody a nevýhody, je jenom na vás, která cesta je pro vás ta nejlepší.

6. Cestování a kultura

Kromě toho, že se díky znalosti angličtině lépe domluvíte na dovolené, poznáte také lépe místní kulturu. Do jazyka se totiž promítá charakter kultury, úroveň jejího vývoje, její zvyklosti a třeba a smysl pro humor. Když proniknete do cizího jazyka, rázem vám budou cizinci tak nějak bližší, než když vám někdo jenom překládá. Budete více chápat jejich myšlení, které je s jazykem nerozlučně spjato.

7. Je to zábava

Studium angličtiny je skutečně zábava. Můžete si vybrat lektora angličtiny, který vás bude bavit, můžete koukat na seriály, poslouchat anglickou hudbu a podcasty, využívat interaktivní aplikace pro učení angličtiny a to vše ve jménu studia. A pokusi k tomu chcete přidat i profesionálního lektora, vyberte si některý z našich online kurzů angličtiny

Čtěte také

7 zajímavostí o kávě, které vás překvapí

Publikováno 21.6.2020

Věděli jste, že káva je ovoce, kozy po ní tancují, nebo že mléko ovlivňuje působení kofeinu? 

65 tipů na top dárky pro nejlepšího kamaráda

Publikováno 15.12.2020

Dárek pro nejlepšího kamaráda by měl být originální a měl by ukázat, že ho máte přečteného...

15 nejoblíbenějších zážitkových kurzů pro muže

Publikováno 11.9.2020

Vybrat dárek pro muže není někdy vůbec snadné. Známe to všichni - už ochutnal všechny druhy svého...