Přemýšlíte, jaký dárek je vhodný pro tříleté dítě?

Jaký vybrat dárek pro tříleté dítě? 

Ukážeme vám, jaké hry, hračky a dárky jsou nejlepší pro tříleťáka, který je neposedný, pořád se ptá “proč” a brzy nastupuje do školky. Máme pro vás 13 tipů na originální dárek pro tříleté dítě, který mu přinese spoustu zábavy a zároveň mu pomůže se rozvíjet a užívat si spokojené chvíle s vámi, s kamarády i o samotě. 

13 tipů na dárek pro tříleté dítě ke každé příležitosti

Tyto tipy na dárky pro dítě 3 roky se hodí ke každé příležitosti (jako Vánoční dárky, dárky k narozeninám, ke Dni dětí, nebo třeba jenom tak pro radost). Všechny dárky jsou zdravotně nezávadné a vymyšlené jako dokonalá kombinace hry a rozvoje. 

Co dítě ve věku kolem 3 let baví a co zvládá? Aneb psychomotorický vývoj dítěte kolem 3 let

Většina tříletých dětí chvilku neposedí, pořád skáčou, běhají, lezou a zajímá je úplně všechno, co se kolem nich děje a co vidí. Kolem 3 let tak od dítěte nejčastěji slyšíte “A proč?”. Toto období je zkouškou nejen pro rodiče, pro děti je to velice zásadní doba, ve které už má většinou každé tříleté dítě:

  • skvělou schopnost hrubé motoriky (dokáže skákat i stát na jedné noze aniž by se výrazně vychylovalo), 

  • vyvinutou jemnou motoriku (dokáže nakreslit obrázek, na kterém poznáte, co to je, umí postavit vysokou věž z kostek a nakreslit kružnici), 

  • první hluboké přátelské vazby

  • základy pozitivních osobnostních rysů a vlastností jako je nesobeckost, čestnost, půjčování hraček a pravda, 

  • schopnost mluvit poměrně plynule (používá už a podmiňovací způsob a skládá dohromady věty a má dlouhé monology),

  • rozvinuté smyslové vnímání

Dárky pro tříleté dítě je dobré vybírat s ohledem na jeho schopnosti a dovednosti. Pokud hru nebude zvládat, přestane ho bavit. A pokud bude moc jednoduchá, dopadne stejně někde v rohu místnosti. A to byste určitě nechtěli. Sepsali jsme pro vás 13 tipů na dárky pro tříleté dítě, které jsou dokonalou kombinací zábavy a rozvoje různých částí jeho dovedností. 

Rozkošný i praktický batoh do školky

Chystá se váš tříleťák do školky? Pak ho jistě potěší batoh do školky s ergonomicky tvarovanými zády, prodyšným polstrováním, nastavitelnými popruhy a vysokou kvalitou použitého materiálu. A co víc - s nádherným designem zvířátka, nebo oblíbené filmové postavy.  Dětské batůžky do školky mají spoustu kapes a velké množství reflexních ploch, aby byl váš tříleťák krásně vidět i za zhoršené viditelnosti, takže jsou vhodné i na kroužky a různé výlety za dobrodružstvím. 

Dárek pro tříleté dítě - batůžek do školky

Mimochodem u většiny batůžků do školky ve tvaru zvířátk amůžete hýbat tlapkama, jazykem a ušima jako u skutečného zvířátka a vytvářet tak různé výrazy jeho tváře. 

Dětská kuchyňka pro děti od 3 let

Pomáhají vám vaše děti rády v kuchyni, chtěly by krájet, loupat, vařit, smažit.. prostě všechno stejně jako to dělá maminka? Měli byste ale lepší pocit, kdyby nepřicházely tolik do styku s ohněm, ostrými noži a dalším nebezpečným kuchyňským náčiním? A co takhle jim jako dárek věnovat jejich vlastní kuchyňku? Dětské kuchyňky jsou většinou dřevěné a můžete vybírat z různých barev, designů a velikostí. Jenom si představte všechny ty dobroty, které vaše tříleté děti připraví a na jak dlouho se zabaví. Dřevěná kuchyňka je skvělá pro trénování koncentrace a soustředění na jednu aktivitu, práce s různými kuchyňskými nástroji a vyprávění o všem, co vám uvaří. 

Tip na dárek pro tříleté dítě - dětská kuchyňka

Tip: jako doplňkový dárek pro tříleté dítě můžete vybrat sadu Pan Perníček Oskar a Skořička. Je to krásná sada perníčků, které si můžete ozdobit cukrovými ozdobami, čokoládou, polevou apod. Tahle sada je skvělá pro vývoj jemné motoriky a rozvoj fantazie. 

Tip na dárek pro tříleté dítě - zdobení perníčků

Magnetická stavebnice TEGU Sunset - 42 dílů

Dřevěná magnetická stavebnice, ze které se dá postavit vše od hradu, přes autíčko, až po žirafu - to je prostě dokonalý dárek pro tříleté dítě. V této sadě Tegu Sunset najdete 42 dílků, které mají 9 různých tvarů a v krabičce u nich je inspirace pro stavění. Veškeré materiály a barvy jsou ekologické a netoxické a tedy zcela zdravotně nezávadné. V každém dílku je precizně ukrytý magnet, díky kterému se můžou dílky spojovat. Pokud už doma nějakou stavebnici Tegu máte, nebo plánujete koupit další, všechny dílky vám na sebe budou krásně navazovat a vaše tříleté dítě tak může postavit cokoli bude chtít.

Tip na dárek pro tříleté dítě - magnetická stavebnice

 

Část ceny této stavebnice jde na pomoc honduraských dětem, její koupí tedy uděláte dvojnásobnou radost. Stavebnice Tegu jsou skvělým dárkem pro děti od 3 let, rozvíjí totiž jejich fantazii, jemnou motoriku a taky je dokážou na dlouho zabavit. 

Omalovánky a zábavné hraní Když draka bolí hlava 

Dítě kolem 3 let už by mělo umět kreslit tak, aby bylo poznatelné, co kreslí a jakž takž se trefovat do omalovánek. A když se k tomu navíc přidá povídání o drakovi, bude vaše tříleté dítě nadšené. Na 24 stránkách najdete obrázky k vybarvování, hraní a učení. Vaše tříleté dítě dítě tam bude třeba navrhovat kostým králi a královně, bude procházet labyrinty, počítat si, malovat a hlavně si hrát s dráčkem Čmoudíkem. Omalovánky jsou velké 21 x 29,5 cm a jsou oblíbené u tříletých holčiček i kluků. Tyhle omalovánky seženete navíc za skvělou cenu, nyní jsou jen za 44 Kč. 

Další tip na dárek pro dvouleté dítě - omalovánky

Tip na aktivitu: Pokud chcete trénovat psaní a kreslení nanečisto, máme pro vás tip. Bude vám stačit jakákoli nádoba, nebo tác, mouka a písmenka z brusného papíru či obrázky písmen a čísel na kartonu jako vzor. Dítě jednoduše vysype mouku (nebo jiný sypký materiál) do nádoby, podíváme se na první vzor (písmena a čísla je důležité mít jednotlivě), řekneme nahlas jeho název třeba “Á” a namalujeme ho. Dítě to pak po vás bude opakovat. Tato aktivita je skvělá pro trénování svalů zápěstí jako příprava na skutečné psaní a zároveň slouží také pro rozvoj jemné motoriky a soustředění. V mezičase můžete kreslit také různé tvary jako kolečka, nebo srdíčka. 

Kostým lékař pro děti od 3 let

Na maškarní, jen tak na hraní, do školky, nebo klidně k večeři. Pokud sháníte dárek pro tříleté dítě, které si rádo hraje na doktora, bude tenhle kostým jasnou volbou. V herní soupravě je doktorský plášť, maska, stetoskop (s parádními zvukovými efekty), reflexní kladívko, nástroj na vyšetření ucha, stříkačka a samozřejmě také nalepovací jmenovka pro doktora. S tímhle kostýmem bude váš tříleťák připravený vyléčit všechny bolístky. Kostýmy a hra na role je skvělá pro rozvoj dětské osobnosti a používání nástrojů zase pomáhá rozvoji jemné motoriky. 

Tip na dárek pro tříleté dítě - kostým doktora

Sada hudebních nástrojů pro děti Confetti

Hra na hudební nástroje je pro tříleté dítě dokonalou aktivitou, která rozvíjí jejich cit pro rytmus, lásku k hudbě, koordinaci pohybů a vám zprostředkovává specifickou dětskou hudbu. :) V této sadě hudebních hraček pro děti najdete xylofon, flétnu, tamburínu, dvě kuličky a kastaněty. S hudebními hračkami si děti dokážou vyhrát dlouhé hodiny, vždy jsou plné úžasy, co nového zase dokázali zahrát. S touto sadou navíc můžou do hry zapojit i vás a klidně tak můžete založit rodinnou kapelu.

Dárek pro tříleté dítě - sada hudebních nástrojů pro děti

Nálepky, nálepky, nálepky

Tříleté děti prostě samolepky milují. Pokud tedy sháníte vhodný dárek, jsou to samolepky. Hodně samolepek. Děti pomocí samolepek dotváří různé obrázky (zvířátek, princezen, postaviček, autíček, příšerek.. prostě čehokoli) podle vlastní fantazie. Sady samolepek pro děti většinou obsahují velké obrázky a archy se stovkami samolepek, ze kterých si může dítě vybírat dle libosti. Některé sady obsahují navíc a fixy, nalepovací oči a voskovky, aby se mohly děti skutečně vyřádit a dát průchod své fantazii. Může se stát, že budete mít polepené a jiné věci, než jenom obrázky k tomu určené, ale nebojte, nálepky se snadno sundávají a lepidlo je zcela nezávadné a jde snadno dolů. 

Dárek pro tříleté dítě - nálepky

Dětská kola s 12” koly pro tříleté děti (a větší)

Sháníte dárek pro dítě 3 roky, které je akční a chvilku neposedí? Je čas na první pořádné kolo! Dětská kola s 12” koly jsou určená pro děti s výškou od 90 do 110 cm, pokud máte vyššího tříleťáka, kupte mu samozřejmě kolo větší. Dětská kola se dělají v nádherných barvách a designech, některá jsou vhodná do terénu (jako takové kombinace mini terénní motorky a kola), jiné jsou zase vhodné na silnici. Všechna dětská kola mají oddělávací pomocná balanční kolečka, speciální geometrii, která je přizpůsobená dětskému tělu, tvrdý rám odolný vůči drsnějšímu zacházení a spoustu praktických doplňků. Některá dětská kola pro tříleté děti mají navíc také odnímatelnou tyč, která vám umožní dítě kontrolovat a postupně ho učit rovnováze. Sundáte jí, až si budete jistí, že to zvládá samo. 

Kolo jako ideální dárek pro tříleté dítě

Vláčky

Pro milovníky vláčků tu máme hned několik tipů na dárek. Pro tříleté dítě se nejvíce hodí tyto dárky s vláčky:

Nejlepší dárek pro tříleté dítě - vláčky

Děti prostě milují vláčky, můžou si u nich postavit svou vlastní vláčkodráhu, sestavit vlak z různých lokomotiv a vagónů, vymyslet si k tomu příběh a dlouhé hodiny si hrát a vyprávět o tom, co se na dráze právě děje. Vláčky jsou skvělé pro rozvoj jemné motoriky a fantazie dětí a jejich nespornou výhodou je, že dětem často vydrží dlouhé roky. Vláčky proto právem patří mezi nejoblíbenější dárky pro tříleté dítě. 

Tak co, který dárek pro dvouleté dítě jste vybrali? 

Čtěte také

11 tipů na dárek pro dvouleté dítě

Publikováno 17.10.2020

Přemýšlíte, jaký pořídit dárek pro dvouleté dítě, ale trochu se v tom množství možností ztrácíte?...

15 nejoblíbenějších zážitkových kurzů pro muže

Publikováno 11.9.2020

Vybrat dárek pro muže není někdy vůbec snadné. Známe to všichni - už ochutnal všechny druhy svého...

11 osvědčených tipů, jak začít běhat a už nikdy nepřestat

Publikováno 18.11.2020

Podívejte se na léty osvědčené triky, jak začít běhat, i když vás chce vcucnout...