Letošní rok si s náma nehraje, my si ale hrát můžeme! Užijte si letošní zážitkovou sezónu na maximum.

Máme pro vás tipy na 7 zážitkových kurzů, které letos frčí a pofrčí ještě více, je to totiž dokonalá směska adrenalinových zážitků, pohodičky a dobrot (tím myslíme čokoládu a alkohol). V každém kurzu se naučíte něco nového, zažijete něco, na co budete vzpomínat ještě dlouhé roky a užijete si skvělý den nebo tři.

Kurz freedivingu

Viděli jste film Luca Bessona Magická hlubina? Šnorchlovali jste někdy a měli jste chuť potopit se hlouběji a poznat další krásy oceánu? Anebo vás prostě jenom baví posouvat limity vlastního těla? Ať tak nebo tak, zážitkový kurz freedivingu je něco pro vás. 

Průměrný netrénovaný člověk provede zhruba 25 tisíc nádechů za den (cca 690 milionů za život) a zadrží dech na cca 30 vteřin. 

Kurz freedivingu Brno

To je pár temp pod vodou a pak nutkavá potřeba se co nejrychleji vynořit. Co kdyby to ale bylo jinak? Co kdyby vám vaše tělo dovolilo zůstat pod vodou na jeden nádech třeba několik minut, jenom tak si plavat, objevovat korály a užívat si pohled na hejna ryb? Náš potápěčský kurz freedivingu v Brně vás během 2 dnů naučí, jak zadržet dech i na několik minut. Ano, jde to takhle rychle! V kurzu se kombinuje teoretická příprava a praktické nácviky v bazénu pod vedením mistra světa ve freedivingu Petra Valy. Objevte kouzelný svět freedivingu a zažijte tu neuvěřitelnou svobodu a volnost pod vodní hladinou bez přístrojů. 

Proč si vybrat právě zážitkový kurz free divingu?

  • posunute vlastní limity, možná překonáte nějaký svůj strach,

  • vydržíte pod vodou dlouho (to se hodí u všech vodních sportů),

  • zažijete neopakovatelný pocit svobody

Kurz freedivingu v Brně

 

 

Baristický kurz Latte art

Další kurz je jasnou volbou pro všechny milovníky kávy, kteří mají rádi, když káva nejen skvěle chutná, ale když také navíc dobře vypadá. Fascinují vás všechny ty krásné obrázky, které vám do pěny vytvářejí ve vaší oblíbené kavárně? A co kdybyste si je dokázali vytvořit i doma? Jasně, do kavárny člověk chodí i pro tu atmosféru a doma je to jiné. Pro zvláštní příležitosti by se ale umění latte artu mohlo hodit. Minimálně tím uděláte opravdu velikou radost svým blízkým. 

Baristický kurz Latte art - jak ohromit své blízké

Během 3 až 4 hodin na baristickém kurzu v Liberci, nebo v Praze se naučíte oba způsoby latte artu - etching a free pouring a naučíte se vytvářet spoustu krásných obrázků. A aby bylo do čeho latte art tvořit, naučíte se také, jak správně připravit espresso a zpěnéné mléko do kávy. 

Proč si vybrat právě zážitkový baristický kurz Latte art?

  • naučíte se něco, čím okouzlíte své okolí a uděláte si díky tomu krásnou chvilku,

  • osvojíte si nové baristické dovednosti od profíků,

  • naučíte se, jak správně připravit espresso (řekněme si upřímně - to všichni neumíme)

Baristický kurz Latte art - etching a free pouring

 

 

Kurz přežití 

Všichni už jsme to viděli tolikrát - Rambo, Divočina, Trosečník, Ztraceni … Prostě kurz přežití se někdy může doopravdy hodit. A když ne, užijete si parádní den a naučíte se spoustu nových věcí. 

Víte třeba, jak v přírodě najít pitnou vodu, jak v lese nechodit v kruhu, kde si postavit přístřešek, nebo jak rozdělat oheň? Bez zapalovače. 

My taky ne. A právě proto jsme pro vás zařídili naše zážitkové kurzy přežití. Jedná se o 1 až 3 dny, které strávíte v přírodě jenom s nutným vybavením, v malé skupince s instruktorem, který vás bude všechno učit. Domů pak odjedete nabití znalostmi a hned budete chtít s rodinkou vyrazit pod širák a předvést se. 

Proč si vybrat právě zážitkový kurz přežití v přírodě?

  • ovládnete svou psychiku a nebudete hned panikařit,

  • zkušený profík vás naučí, jak přežít (a to chcete),

  • užijete si 3 dny na čerstvém vzduchu

Kurz přežití v přírodě

 

 

Barmanský kurz

Mojito, Piňa Colada, Sex on the beach, Margarita… správně namíchané koktejly jsou prostě sen. Během jednoho až tří loků vás přenesou na pláž a navodí vám naprostou pohodičku ať už jste kdekoli. V našem barmanském kurzu v Praze se naučíte míchat všechny známé koktejly a spojíte si to rovnou i s jejich degustací, aby byl zážitek kompletní. Během 3,5 hodiny se dozvíte spoustu zajímavostí o jednotlivých koktejlech a jejich přípravě, naučíte se je míchat, k tomu přidáte barmanské tríčky a užijete si spoustu zábavy. 

Barmanský kurz

Proč si vybrat právě zážitkový barmanský kurz v Praze?

  • barmanský kurz Barlife Akademie - budou vás prostě učit ti nejlepší z oboru,

  • ochutnávka speciálních alkoholů ze soukromé sbírky, 

  • konečně se naučíte barmanské tríčky, kterými budete oslňovat na každé párty

Barmanský kurz v Praze

 

Kurz paraglidingu

Máte rádi pohled na svět z ptačí perspektivy, klid s lehkou příchutí adrenalinu a špetkou nebezpečí? Pak vás náš zážitkový kurz paraglidingu určitě nadchne. Vyzkoušíte si rozběh z kopce a první nízké lety s kluzákem bez motoru a po pár hodinách teorie a zkoušení se společně s instruktorem pustíte vstříc úchvatným pohořím Moravskoslezských Beskyd, nebo Jizerských hor. Na kurzu vás čeká 5 až 8 hodin nabitých teorií a hlavně létáním na paraglidu. Nebojte, je to naprosto bezpečné. Jediným nebezpečím je, že si budete chtít okamžitě koupit vlastní vybavení pro paragliding a na nic jiného vám nezbyde čas. Paragliding je totiž vysoce návykový. 

Proč vyrazit na zážitkový kurz paraglidingu?

  • dokonalá kombinace pohody a vzrušení,

  • unikátní zážitek, který je vysoce návykový,

  • naučíte se také základy meteorologie a bezpečnostní předpisy létání, které se můžou hodit

Kurz paraglidingu

 

 

Online kurz Svatojakubská pouť od A do Z

Do Santiaga de Compostely vede několik desítek tras a ročně tam vyráží desetitisíce poutníků. 

Někteří chtějí na cestě najít sami sebe a vnitřní klid, jiní si chtějí dokázat, že zvládnou cokoli, srovnat si myšlenky a životní cíle, další prostě jenom rádi chodí a poznávají nové lidi. 

Online kurz Camino de Santiago

Motivace je různá, na pouti jsou ale všichni stejní - poutníci, kteří se chtějí někde najíst a večer složit hlavu ideálně v suchu a teple. První doložená pouť do Compostely se uskutečnila už v roce 925, poutnictví jako takové je tu ale s námi od nepaměti. Pokud zrovna ve svém životě nevíte kam dál, Camino (jak se pouti říká španělsky) patří mezi vaše nesplněné cíle, anebo prostě jenom chcete zažít něco neobvyklého, náš online kurz vám pomůže. Kurz je rozdělen do celkem 26 lekcí, ve kterých se dozvíte vše, co budete pro svou pouť potřebovat. Řekneme si, kterou trasu vybrat, co si rozhodně (ne)zabalit, jak je to s bezpečností, počasím, ubytováním a s jakými náklady můžete během poutě počítat. 

Proč si vybrat právě online kurz Svatojakubská pouť do Santiaga od A do Z?

  • jedná se o online kurz, který si můžete vychutnat kdykoli a kdekoli budete chtít,

  • řekne vám úplně všechno, co vás o pouti zajímá a přidá pár vychytávek a vtipných příhod navíc,

  • pomůže vám konečně vyrazit a zažít životní dobrodružství, na které budete rádi vzpomínat

Online kurz Svatojakubská pouť do Santiaga od A do Z

 

 

Domácí degustace čokolády s výkladem

Tady je to snadné - budete doma, my vám pošleme čokoládu a všechno potřebné a vy několik hodin budete poslouchat různé informace o čokoládě, budete jí párovat k vínu a rumu a budete jí jíst. Prostě sen. 

Proč si vybrat zážitkovou degustaci čokolády u vás doma?

  • budete ochutnávat spousty výborné čokolády,

  • dozvíte se, jak se čokoláda vyrábí, jaký je rozdíl mezi hořkou, mléčnou a bílou a spoustu dalších zajímavostí,

  • budete čokoládu párovat s vínem a rumem a jíst jí.. kolik jenom budete chtít

Domácí degustace čokolády s výkladem

Tak co, který zážitkový kurz jste si vybrali?

Čtěte také

31 tipů na dárek pro čerstvou maminku

Publikováno 26.10.2021

Víte, že novopečené maminky po porodu často nedostávají žádné dárky? A přitom jsou to...

11 osvědčených tipů, jak začít běhat a už nikdy nepřestat

Publikováno 18.11.2020

Podívejte se na léty osvědčené triky, jak začít běhat, i když vás chce vcucnout...

56 zaručených tipů, jak porazit nudu

Publikováno 16.3.2020

Nudíte se a nevíte, co dělat, když jste doma v karanténě? Jak překonat nudu?