Stačí pár korun, pro někoho to může znamenat obrovskou pomoc a pro vás krásný dárek...

Tipy na dárky, které pomáhají

Letošní rok zase uběhl jako voda a za chvilku jsou tady Vánoce. Je jenom na nás, jestli to budou svátky stresu a shonu, anebo pohody a lásky s rodinou a blízkými. Tato sváteční doba je také chvílí, kdy můžeme více než jindy myslet také na ty, kteří neměli tolik štěstí jako my. Kromě dárků pro naše blízké tak můžeme utratit pár stovek i za dárky, které pomáhají.

Ono totiž dělat radost dělá radost. Jakmile poprvé někomu pomůžete a přitom utratíte jenom pár korun, uvidíte, že vás to nadchne. Máme pro vás 13 tipů na  dárky, které pomáhají (a odkazy na další místa, kde můžete pomoct). Můžete si vybrat, jestli chcete pomáhat opuštěným, nebo nemocným dětem, lidem bez domova, seniorům, nebo třeba zvířátkům v útulcích, nebo v ZOO.

Dárky, které pomáhají

 

A víte, že pomáhat nemusíte jen penězi, ale jde to třeba i pohybem? 

Pravděpodobně nemůžete pomoct všude a zachránit celý svět, zařídit domov pro každého člověka bez domova, milující rodinu pro všechny děti z dětských domovů a opuštěné seniory a k tomu ještě jídlo a péči o všechna zvířata světa. Každý ale můžeme pomoct trochu. Stačí to jenom někde. Možná nezměníte celý svět, ale někomu můžete změnit celý jeho svět. A to za těch pár stovek stojí. Vyberte si tedy třeba jenom jednu organizaci, nebo jeden konkrétní dárek, který pomáhá a kupte ten. Tyto dárky navíc mají hned několik výhod:

  • dostanete krásný certifikát, který si můžete nechat, nebo ho někomu darovat (a radost tak udělat hned 3 lidem najednou),

  • můžete si je odečíst z daní

  • stačí pár korun a efekt je obrovský,

  • získáte krásný dárek, nebo upomínkový předmět, který vám bude váš dobrý skutek připomínat,

  • zahřeje vás příjemný pocit, že jste někomu pomohli.

Vyberte si sami

 

Dárky, které pomáhají zvířatům 

 

1) Kalendář na pomoc pejskům v útulku Dogpoint (od 350 Kč) 

Psí útulky jsou často financovány pouze z našich příspěvků a vy tak máte jedinečnou možnost, jak pejskům pomoct napřímo. Stačí si vybrat dárek, který chcete a výtěžek z něj půjde na krmení, veterináře a lepší pohodlí pro pejsky nejen v zimě. Můžete si koupit cokoliv od náramku za pár korun, přes přívěsky, trička a mikiny, až po našeho favorita - dokonalý originální kalendář. Můžete si koupit buď stolní, nebo nástěnný kalendář. Ať tak, nebo tak, těšte se na nádherné profesionální fotky pejsků spolu s vtipnýma hláškama. A když navíc kalendáře někomu darujete, půjde o dárky, které pomáhají hned na dvakrát. 

Dárek, který pomáhá pejsků v útulku

 

 Dárky, které pomáhají

 

2) Virtuální běhy pro ZOO (Zdarma)

Zvířatům se dá pomoct i jinak, než jen penězi. Můžete se (zdarma) registrovat do virtuálního běhu na pomoc zvířatům v ZOO. Každý měsíc se běží minimálně jeden běh (1 km, 2 km, 5 km, 10 km apod.) ze série a svou registrací podpoříte adopci minimálně jednoho zvířátka a jeho krmiva na dobu 12 měsíců. Můžete si vybrat jakoukoli trasu a buď jí ujít, nebo uběhnout a na konci jen poslat důkaz o běhu. Splnit svou trasu můžete kdykoli a kdekoli, v tom je krása virtuálního běhu. Pokud se neregistrujete zdarma, ale připlatíte si 100 Kč, přijde vám až do schránky nádherná dřevěná medaile. Budete tak mít doma připomínku, že dárky můžou pomáhat vašemu zdraví a zároveň zvířatům v ZOO. Můžete třeba koupit registraci celé své rodině, nebo kamarádům a pomoct tak na vícekrát. 

Dárky, které pomáhají - virtuální běhy

 

3) Dárky, které pomáhají vybrané organizaci (od 100 Kč) 

Krmení pro útulky, výcvik asistenčních psů a psů pro lidi s demencí… na tohle všechno můžete přispět. Počítá se každá koruna a váš příspěvek může začít už na 100 Kč a provedete ho během minuty. Za odměnu obdržíte krásný dárkový poukaz a samozřejmě také potvrzení pro daně. 

 Dárky, které pomáhají zvířatům

 

4) Plátěná taška, která nakrmí psa z útulku (od 290 Kč) 

A máme tady další tip na dárek, který pomáhá zvířatům. Nádherná plátěná taška s nápisem “Tato taška nakrmila psa z útulku” je nejen praktická a krásná, navíc také všem kolemjdoucím bude připomínat, že je dobré myslet na pejsky, kteří na svého páníčka teprve čekají. Výtěžek ze všech plátěných tašek a dalších dárků z tohoto e-shopu jde přímo neziskové organizaci Pet Heroes, ve které se v rámci projektu Handipet Rescue starají o pejsky a kočičky v nouzi - útočiště a láskyplnou péči u nich nachází i chlupáči s handicapem. 

 Dárky, které pomáhají - plátěnka

 

Dárek, který pomáhá psům a kočkám

 

5) Dárek, který pomůže přímo vašemu útulku (za kolik chcete)

Předchozí tipy na dárky, které pomáhají, vás nezaujaly, ale přesto byste chtěli pomoct zvířátkům? Tak si vyberte útulek, který máte nejblíž, nakupte dobroty a odvezte jim je přímo. Před nákupem doporučujeme omrknout webovky daného útulku, nebo tam zavolat a zeptat se, co jim zrovna chybí nejvíce. Můžou to být pamlsky, granule, pelíšky, deky, nebo třeba nejvíce pomůžou finance na očkování a ošetření zvířátek. 

Dárky, které pomáhají dětem 

 

6) Měsíc doučování pro děti v ČR postižené korona krizí (od 400 Kč) 

Korona s sebou přinesla distanční výuku a s ní celou řadu problémů. Čím dál více se rozevírají nůžky mezi dětmi z bohatých a chudých rodin, kterým díky tomu, že nemají počítač a internet, často ujíždí ve výuce vlak. Stačí přispět 400 Kč a zajistíte tak celý měsíc doučování pro jedno takové dítě. Pro vás je to zhruba ekvivalent dvou obědů v restauraci, pro něj to může znamenat mnohem více. Navíc se můžete těšit také na dárkový certifikát, který vám přijde poštou, nebo e-mailem a případně také různé dárkové předměty (jako šála, hrnek, tričko) dle výběru. 

Dárek, který pomáhá - měsíc doučování

 Dárky, které pomáhají - měsíc doučování

 

7) Školní tabule pro děti v chudých zemích (od 600 Kč)

Křídová tabule uprostřed třídy je symbolem vyučování snad po celém světě. V chudých zemích ale často tento prostředek chybí, s tímto dárkem už ale nemusí. Darujte 600 Kč, darujte školní tabuli tam, kde je potřeba a získejte dárkový certifikát. Certifikát si můžete nechat, nebo ho někomu darovat třeba k Vánocům a vychutnat si radost z dárku, který pomáhá společně. 

 Dárky, které pomáhají - školní tabule

 

8) Dárek, který pomáhá vybrané organizaci (od 100 Kč) 

Zatím jste si nevybrali, ale chcete koupit nějaký dárek, který pomůže dětem? Pak si stačí vybrat. Můžete pomoct s důstojným dožitím těžce nemocným dětem, s péčí o týrané a zneužívané děti, dodat smích nemocným dětem skrze Nemocničního klauna, přispět na správný vývoj předčasně narozených dětí nebo třeba pomoct dětem, které mají horší přístup ke vzdělání. Váš příspěvek může být třeba jen 100 Kč, odměnou vám bude krásný certifikát. potvrzení do daní a hřejivý pocit. 

Dárky, které pomáhají dětem

Dárky, které pomáhají dětem

 

9) Strom splněných přání dětí z dětských domovů  (kolik chcete)

Každý rok můžete od 11. listopadu do 12. prosince koupit konkrétní dárek dítěti z některého z dětských domovů po celé ČR. V průběhu 8 let už se do projektu zapojili tisíce lidí a společně nakoupili dárky pro více než 8 tisíc dětí. A vy teď můžete udělat krásné Vánoce dalšímu z nich. Stačí se podívat na nesplněná přání, jedno vybrat a koupit. Pokud chcete, můžete si vyfiltrovat pohlaví a věk dítěte, pro které chcete dárek koupit. Během dvou minut máte zaplaceno, získáte potvrzení do daní a nádherný pocit. 

Dárky, které pomáhají dětem

Dárky, které pomáhají seniorům

 

10) Ponožky od babičky 

Centrum Elpida vám pomůže s dárkem, který zahřeje na duši i na těle. Centrum sbírá vlnu (na recyklované ponožky) a kupuje vlnu (na limitované edice pomožek) a posílá jí pletařkám - babičkám, které za každé prodané ponožky dostanou mzdu a přilepší si tak k důchodu. Vy za odměnu získáte originální ponožky, které nikdo jiný nemá a budete vědět, že jste pomohli. V projektu už je zapojeno více než 200 babiček po celé ČR, které pro vás pletou skutečně krásné hřejivé dárky. Můžete si také přečíst jejich příběhy. Třeba jako tento... 

 Dárky, které pomáhají - ponožky od babičky

Ponožky od babičky pro osamělé seniory

A pokud chcete seniorům pomoct dvojnásob, vyberte ponožky, které poputují místo k vám přímo do některého z domovů pro seniory nebo LDN v ČR. Senioři jsou v této době osamělejší, než kdy dříve. Opatření kvůli korona krizi zakázala návštěvy a zprávy v televizi seniorům moc optimismu nedodají. Pošlete jim krásné ponožky a s nimi zprávu, že na ně myslíte a jste tu pro ně! 

 

11) Ježíškova vnoučata

Nádherný projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který už pátým rokem plní přání seniorům po celé ČR. Můžete přispět buď penězi, anebo si vybrat konkrétní babičku, nebo dědečka a konkrétní dárek, který si přejí. Vždy si přečtete jejich krátké přání, uvidíte co a proč si přejí a můžete jim jejich přání pár kliknutími splnit. Ježíškova vnoučata si přejí různé věci od masážních a zdravotních pomůcek, přes předplatné oblíbených časopisů, až po sportovní pomůcky a noční košile. Nabídka je skutečně velká a vy si tak můžete vybrat někoho, kdo vám bude osobně blízký a splnit mu jeho letošní vánoční přání.  

Dárky, které pomáhají seniorům

 

12) Dárky, které pomáhají konkrétní nadaci

Nenadchli jsme vás, ale přesto chcete seniorům nějak pomoct? Vyberte si konkrétní organizaci. Můžete pomoct s péčí o seniory s Alzheimerem a demencí, pomoct zařídit důstojný konec života, nebo třeba to, že jim někdo přiveze nákup a léky. Možností jsou desítky, jen si vybrat. 

 Dárky, které pomáhají

 

Dárky, které pomáhají lidem bez domova

 

13) Nocleženka jako cesta k lepšímu životu

Jenom 100 Kč stačí na to, abyste jednomu člověku bez domova dopřáli noc v teple, teplé jídlo, koupelnu, zdravotní prohlídku a schůzku se sociálním pracovníkem z Armády spásy a možnost pokračovat v systému jejich služeb. Nocleh totiž nic dlouhodobě neřeší. Hlavním cílem nocleženek totiž je pomoct vrátit lidi bez domova do běžného života, zkrátka jim podat pomocnou ruku v obtížné životní situaci. Samozřejmě můžete koupit také více nocleženek, anebo přispět vyšší částkou, je to jenom na vás. 

Dárky, které pomáhají - Nocleženka 

Darujte si letos radost z dělání radosti jiným. 

Čtěte také

7 zajímavostí o kávě, které vás překvapí

Publikováno 21.6.2020

Věděli jste, že káva je ovoce, kozy po ní tancují, nebo že mléko ovlivňuje působení kofeinu? 

35 tipů na vánoční dárky pro teenagery

Publikováno 30.9.2020

Taky si lámete hlavu s výběrem originálního vánočního dárku pro teenagera? Je to jasné - v...

Vše, co vás zajímá o kurzu šití bot

Publikováno 12.10.2020

Kurz šití barefoot bot se stal téměř ihned po svém zveřejnění jedním z nejoblíbenějších, a tedy i...