Srdíčka, plyšáci, slavnostní večeře, čokolády a dezerty, krásná slova, zamilované pohledy a kouzelné intimní chvíle s partnerem - to je svátek sv. Valentýna. Anebo ne? Pokud přemýšlíte, jaký dárek dát letos svému partnerovi k Valentýnu, jste na správném místě. Máme pro vás 55 tipů na originální valentýnské dárky pro muže, ženy i pro vás oba.

Tipy na dárky k Valentýnu pro ženu

Historie svátku sv. Valentýna

Pokud chcete, tuto část přeskočte a vrhněte se rovnou na naše tipy na dárky k Valentýnu. Každá sekce má na konci také valentýnské dárky seřazené podle ceny. Jak je to ale s historií tohoto svátku? Je pravda, že americké filmy ho hodně zpropagovaly a daly nám spoustu tipů, jak tento svátek slavit. Svátek zamilovaných má ale svou historii už ve starověkém Římě. Prastará legenda tvrdí, že se svátek sv. Valentýna dostal do povědomí lidí s knězem Valentýnem v Římě. Claudius II., za své vlády zakazoval římským vojákům zásnuby a svatby, bál se, že by pak nechtěli jít do boje.

Kněz Valentýn ale odvážně vzdoroval jeho vůli a zamilované páry oddával tajně. Později byl za své činy zatčen a nakonec popraven právě 14.února. Od té doby se tento den stal dnem všech zamilovaných a i vy si tak můžete užít den plný lásky. A navíc - v únoru je zima a láska hřeje, tak se se svou drahou polovičkou pojďte pořádně zahřát. 

 Valentýnské dárky pro páry

Zážitky pro dva jako valentýnské dárky pro vás oba

Co takhle letos oslavit Valentýna netradičně a užít si s partnerem nějaký společný zážitek? Můžete vyrazit třeba na víkend k moři (pokud to opatření dovolí), vznést se do nebe v horkovzdušném balónu, vyrazit pod širák a užít si romantickou noc, nebo si dopřát domácí degustaci dobrot. Poukaz na zážitek snadno poslouží také jako skvělý valentýnský dárek na poslední chvíli - máte ho totiž do minuty v e-mailu. 

Jste pro každou srandu a výzvy a adrenalin vám rozhodně nejsou cizí? Pak vás jistě nadchne možnost užít si s partnerem bungee jumping v tandemu. Stačí se obejmout a vrhnout se spolu třeba z mostu. Samozřejmě s jištěním. To bude pořádný nával emocí a dokonalý společný zážitek. Bungee jumping je i sám o sobě velkou výzvu, ve dvou ale funguje jako dokonalý tmelící zážitek. Když totiž skáčete v tandemu, všechny emoce se vám násobí a je to jako byste spolu právě prožili nádhernou společnou explozi adrenalinu a endorfinů. 

 Valentýnské dárky pro dva - bungee jumping ve dvou

Valentýnské dárky pro dva - bungee jumping ve dvou

Korona, nekorona, ubytování v soukromí si můžete dopřát i letos. Mezi nejoblíbenější wellness pobyty pro dva patří Tree house s vlastní saunou a romantický pobyt v roubence s vlastní vířivkou. Jen si to představte - jenom vy dva, soukromé wellness, nádherné výhledy, valentýnská výzdoba, snídaňový koš, masáže a romantika kam se podíváš. 

 Valentýnské dárky pro dva - romantický wellness

 

Pozvěte svou lásku a dostaňte se společně do nebe. A to doslova. Proleťte se balónem ve výšce 300 metrů nad zemí a užijte si nádherné výhledy na krajinu. Let v horkovzdušném balónu má prostě kouzelnou atmosféru. Tam nahoře je jenom ticho, klid a romantika západu, nebo východu slunce, a když se k tomu přidá sklenka šampaňského a objetí milovaného člověka, je to dokonalý valentýnský dárek. Celý zážitek trvá zhruba 4 hodiny a v jeho závěru vás oba povýší a pokřtí vás do stavu balonářského. Můžete si vybrat z letu ve velkém koši balónu, anebo si z toho udělat zcela výjimečný valentýnský dárek a proletět se v privátním balónu

Valentýnské dárky pro dva - vyhlídkový let balónem

Valentýnské dárky pro dva - vyhlídkový let balónem

Pohodlně se usaďte a udělejte si nádherný valentýnský večer s gurmánským dárkem, na který hned tak nezapomenete. Můžete vybírat z různých domácích degustací. Mezi nejlepší valentýnské dárky pro dva ale rozhodně patří domácí degustace vín (s bednou vín, která vám přijde až domů) a domácí degustace výběrové čokolády (se kterou vám až k vašemu prahu přijde i víno a luxusní rum). 

Valentýnské dárky pro dva - domácí degustace dobrot

 Valentýnské dárky pro dva - domácí degustace dobrot

Mezi nejoblíbenější erotické hry (a valentýnské dárky pro dva) patří bezkonkurenční Nevinné hrátky pro dva. V této hře budete s partnerem postupovat po hrací ploše a plnit úkoly plné zábavy, smyslnosti a vášně, jejichž intenzita se bude stupňovat. Dokážete dojít až do konce hry. Dopřejte si zábavu pro dlouhé zimní večery ve dvou a užijte si dokonalý valentýnský večer. 

Valentýnské dárky pro dva - erotická hra

  Tipy na valentýnské dárky pro muže

Tipy na dárek k Valentýnu pro muže

Vybrat dárek k Valentýnu pro muže se někdy může zdát jako nadlidský úkol. Obzvláště pokud už spolu jste nějaký ten rok a máte pocit, že už jste si všechny možné dárky vyčerpali. Ačkoli muži rádi hrajou drsňáka, věřte, že i oni jsou rádi, když jim žena dá najevo svou náklonnost a vymyslí jim nějaký pěkný valentýnský dárek. Zeptali jsme se tedy mužů, co by je k Valentýnovi potěšilo, a tady jsou jejich odpovědi. Ať už vybíráte dárek k Valentýnu pro přítele, manžela, nebo jiného muže, tyto dárky ho jistě potěší: 

 

Mezi nejoblíbenější online kurzy osobního rozvoje pro muže patří kurzy od známého lektora, motivátora a autora bestsellerů Ivo Tomana a také kurzy investování. Ivo Toman může vašeho muže v kurzu naučit, jak ovládnout time management, jak najít sebevědomí, nebo třeba jak se zbavit trémy a strachů. Pokud se tedy váš milý rád učí nové věci, takovýto online kurz bude dokonalým valentýnským dárkem pro vašeho muže. A pokud má raději papír - darujte mu od Iva Tomana raději knihu

Valentýnský dárek pro muže

Kurzy přežití muži zkrátka milují. Na 3 dny vyrazí do lesa jenom s nejnutnější výbavou a pod vedením Amara Ibrahima se naučí, jak přežít. Co takhle mu jako Valentýnský dárek darovat prodloužený víkend plný dobrodružství, během kterého se bude cítit jako akční hrdina a voják v jednom? Postupně se naučí, jak zachovat chladnou hlavu a myslet racionálně i v krizi, jak se orientovat v neznámém terénu, jak si obstarat pitnou vodu a jídlo, jak a kde si postavit přístřeší, jak rozdělat oheň a prostě vše o přežití ve ztížených podmínkách. V nabídce je také kurz přežití ve městě po nasimulované apokalypse. Pokud máte doma drsňáka, právě jste našli ten pravý dárek k Valentýnu. 

Valentýnský dárek pro muže - kurz přežití

 

Lahevrumu, whiskey, pálenky, nebo třeba brandy, jakou nemá nikdo na světě. Speciálním laserem na sklo pro vás můžeme na lahev vyrýt jméno, obrázek, nebo třeba romantické přání k Valentýnovi či vyznání lásky. Vyberte jeho nejoblíbenější alkohol, vymyslete originální přání a do 48 hodin máte doma zcela unikátní dárek k Valentýnu pro muže, který bude milovat. Gravírování není to pravé? Pak mu darujte alkohol (víno, nebo jakoukoli pálenku či whiskey) s vlastní unikátní etiketou. Představujete si etiketu s vaší fotkou, nebo nějakým obrázkem? Žádný problém. Vše je možné. 

Valentýnský dárek pro muže - etiketa na míru

 

Sháníte dárek k Valentýnu pro muže gurmána, který zrovna dvakrát neujíždí na čokoládě? Darujte mu bonboniéru, ve které objeví 45 pralinek z luxusního českého hovězího. Pomalu sušené masíčko s různými příchutěmi ho dostane do nebe. A když se k tomu navíc přidá jeho oblíbené víno, nebo pivko, vypadá to na dokonalého Valentýna. 

Valentýnský dárek pro muže - bonboniéra ze sušeného masa

Když už jsme u těch dobrot, je známé, že muži milují steaky a každý pořádný kus masa. Co takhle mu jako dárek k Valentýnu darovat gurmánský zážitek, ve kterém se naučí připravovat steaky jako z těch nejlepších michelinských restaurací? Tento kurz vaření není jen tak obyčejný a rozhodně mu tím naznačujete, že neumí vařit. Jenom mu dáte najevo, že víte o jeho lásce k masu a chcete, aby si mohl dopřát ten nejlepší steak kdykoli bude chtít. 

Valentýnský dárek pro muže - kurz vaření

 

Sháníte dárek k Valentýnu pro muže, který je tvůrčí a má spoustu různých koníčků? Pak ho jistě nadchne 50 receptů na vaření piva z nejlepších zahraničních řemeslných pivovarů. Ten pocit, když si v horkém letním dni dopřeje vlastní chlazené pivo bude prostě k nezaplacení. Darujte mu knihu Řemeslné vaření piva, nebo rovnou Kurz vaření řemeslného piva s degustací v Praze

Valentýnský dárek pro muže - domácí vaření piva

 

Máte doma muže, který miluje ten pocit, když ho během jízdy supersportem akcelerace zatlačí do sedačky? Máme pro vás dokonalý tip na valentýnský dárek, ze kterého bude úplně u vytržení. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 3 vteřiny, vzrušení, nával endorfinů a boží zážitek, na který nikdy nezapomene. Vybírat můžete z jízdy ve Ferrari, Porsche, Fordu Mustang, Tesle a dalších tryskáčích. A víte co? Krátká jízda nestačí. V nabídce je a pronájem supersportů třeba na víkend, nebo déle. 

Valentýnský dárek pro muže - jízda v supersportu

 

Valentýnský dárek pro muže - jízda v supersportu

 

Valentýnské dárky pro muže podle ceny

Víte přesně, kolik chcete do valentýnského dárku pro něj investovat? Níže jsme pro vás sepsali dárky k Valentýnu pro muže podle ceny. Stačí si jen vybrat… 

Valentýnské dárky pro muže do 500 Kč

 

Valentýnské dárky pro muže do 1 000 Kč

  

Dárky k Valentýnu pro muže nad 1000 Kč

Dárky k Valentýnu pro ženu

Tipy na dárek k Valentýnu pro ženu

Sháníte originální valentýnský dárek pro ni? Každá žena je ráda, když jí její muž hýčká, stará se o ní a čas od času jí udělá radost nějakým tím malým dárkem. A Valentýn je ideální příležitostí k tomu, ukázat jí svou lásku dárkem, ze kterého bude nadšená. Co patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější dárky k Valentýnu pro ženu a jsou tedy sázkou na jistotu? 

Je vaše milá tvořivá duše, která svou kreativitu moc ráda dává na papír? Anebo patří mezi nadšence do každého nového koníčku? Pak jí k Valentýnu vyberte kreativní dárek, dejte jí (online) kurz, ve kterém se naučí malovat krásné obrazy, vytvářet tečkované mandaly, nebo cokoli dalšího. Všechny kreativní online kurzy jsou nyní se slevou 50 %, aby bylo vybrat tento dárek k Valentýnu ještě snazší. 

Dárky k Valentýnu pro ženu - kreativní online kurz

Vybrali jsme pro vás 4 nejkrásnější šperky, které nadchnou každou ženu. Vybrali jsme prstýnek, brož, náhrdelník a náušnice, aby si vybral skutečně každý - romantický prstýnek se srdíčky z kvalitního stříbra s třpytivými krystaly jen za pár stovek, stříbrné náušnice s rhodiovaným povrchem a zirkony v nadčasovém srdcovém tvaru, něžný náhrdelník srdíčko s čirým krystalem Swarovski, stylová magnetická brož s českým křišťálem Preciosa, která rozzáří každý outfit. Všechny šperky pořídíte za pár stovek a bude z nich dokonalý dárek k Valentýnu pro ženu. 

Valentýnský dárek pro ženu - šperk

 

 

Úchvatná kabelka se zapínáním na magnet a nastavitelným odnímatelným popruhem. Kabelka je v nádherné krémové barvě se zlatými doplňky, které ladí ke každému outfitu. Kabelka je skvělým valentýnským dárkem pro ženu, který je zároveň módní a zároveň praktický. 

Valentýnský dárek pro ženu - kabelka

 

Série romantických příběhů, která se pyšní více než 1 miliardou přečtení udělá radost každé ženě nejen jako dárek k Valentýnu. Do příběhu Tessy a Hardina se zamiluje hned od první stránky a nebude se od nich chtít odtrhnout. A pokud vaše milá není zrovna na slaďáky, vyberte jí jinou knihu (nebo audioknihu). Kniha je vždy sázkou na jistotu. 

Dárky na Valentýna pro ženu - kniha

 

Co takhle překvapit svou milou valentýnským dárkem, ve kterém se naučí péct a zdobit sladké dobroty jako ti nejlepší mistři v oboru? Můžete jí vybrat třeba kurz pečení makronek v Praze, online kurz zdobení dortů s mistryní ČR, nebo kurz výroby čokoládových pralinek v Praze. Dopřejte jí sladký život plný dobrot. 

Dárek k Valentýnu pro ženu - sladký kurz pečení

Valentýnský dárek pro ženu - sladké kurzy

 

Vonné svíčky Yankee Candle mají jednu kouzelnou vlastnost - dokážou ve vteřině proměnit každé místo na voňavou oázu klidu, pohody a lásky. A co si budeme povídat, to ženy zbožňují. Darujte své ženě letos k Valentýnu dárek, který jí zklidní tělo i mysl, pomůže jí od bolestí hlavy či stresem a vytvoří vám nádhernou atmosféru pro společný valentýnský večer plný něžností. Na výběr jsou desítky vůní od klasické skořice, kokosu a vanilky, až po půlnoční jasmín, citronovou levanduli a růžové písky. 

Dárek k Valentýnu pro ženu - vonné svíčky Yankee candle

 

Pokud má vaše žena ráda přírodu a bio produkty, pak mrkněte na tyto tipy na ekologické dárky, nebo dárky, které pomáhají. Určitě tam pro ni vyberete ten pravý dárek k Valentýnu. 

Tipy na dárky k Valentýnu pro ženu podle ceny

Dárky k Valentýnu pro ženu seřazené podle ceny

Víte přesně, kolik chcete do valentýnského dárku pro ni investovat? Níže jsme pro vás sepsali dárky k Valentýnu pro ženy podle ceny. Stačí si jen vybrat… 

 

 Dárek pro ženu k Valentýnu pod 500 Kč

 

 Valentýnské dárky pro ženu do 1000 Kč

 

 Dárky k Valentýnu pro ženu nad 1000 Kč

 

Nezapomeňte vždy k valentýnskému dárku pro ženu přibalit také krásnou květinu. Může jít o tradiční puget růží, nebo třeba orchidej nebo jinou květinu v květináči, která vydrží déle než řezané květiny.  

Valentýnské dárky last minute

Dárek k Valentýnu na poslední chvíli

Pokud patříte k většině a dárky na Valentýna kupujete až na poslední chvíli v průběhu dne, buďte v klidu, máme pro vás pár tipů, ze kterých bude vaše polovička nadšená. 

  • Dárkový poukaz na zážitek máte do minuty v ruce a dárek už si vybere sám vám milovaný. Takže se stoprocentně trefíte. 

  • E-book nebo audiokniha: Když nevíte co, kniha je vždy sázkou na jistotu. A když si vyberet audioknihu, přijde vám do pár minut a valentýnský dárek je hotový. 

  • Lahev šáňa, jahody a dort - a kouzelný valentýnský večer ve dvou je ve světě. 

 

Speciální valentýnské dárky

Víte, že až 50 % žádostí o ruku v USA proběhne právě na svátek svatého Valentýna? U nás toto procento také rok od roku stoupá. Pokud tedy na letošní únor chystáte něco speciálního jako jsou zásnuby, oslava výročí, nebo třeba oznámení miminka, bude to chtít speciální valentýnský dárek. Máme pro vás pár tipů na dárky k Valentýnu pro náročné. 

  • Vysněná dovolená - jenom si představte, jak se bude váš milovaný tvářit, až mu na Valentýna oznámíte, že letíte na dovolenou. To bude dokonalý valentýnský dárek, že? A pokud si nejste jistí cestováním v době pandemie, můžete zatím koupit poukaz a konkrétní zájezd si pak vybrat. 

  • Večer ve dvou - dokonalý valentýnský program - kombo dárků. Nakombinujte masáž, luxusní večeři, oblíbený film, k tomu nějaký šperk a máte dokonalého Valentýna. 

  • Privátní let balónem pro dva: Jenom vy dva, váš soukromý pilot, sklenka šampaňského a dokonalý výhled na západ slunce. No může být něco víc romantického?  

 

  • Kurz bezpečné jízdy pro rodiny (jako oznámení radostné noviny): Kurz bezpečné jízdy potěší na Valentýna každého muže. Když ale bude pro rodiny a naučí se v něm třeba i jak pracovat s dětskou autosedačkou, hned mu bude jasné, že vás doma brzy bude o jednoho víc.

BONUS: Valentýnka pro lidi bez domova

Pokud zrovna nemáte milovanou osobu, se kterou strávíte letošního Valentýna, anebo jenom rádi rozdáváte radost, můžete udělat krásného Valentýna někomu, kdo nemá ani domov. Láska totiž kvete i na místech, kde je společné bydlení zatím pouze snem. Podpořte méně šťastné páry na jejich cestě za společných spokojeným životem a zakupte letos Valentýnku pro lidi bez domova. 

 

Valentýnka pro lidi bez domova

 

Ať už svým blízkým dáte k Valentýnu jakýkoli dárek, nezapomeňte si tento den hlavně užít. 

Čtěte také

11 tipů na dárek pro dvouleté dítě

Publikováno 17.10.2020

Přemýšlíte, jaký pořídit dárek pro dvouleté dítě, ale trochu se v tom množství možností ztrácíte?...

33 tipů na dárek pro roční dítě

Publikováno

Sháníte dárek pro roční dítě, ale nejste si úplně jistí, co ho v tomto věku potěší? Mrkněte na naše...

65 tipů na top dárky pro nejlepšího kamaráda

Publikováno 15.12.2020

Dárek pro nejlepšího kamaráda by měl být originální a měl by ukázat, že ho máte přečteného...