Vyzkoušejte letos ručně vyrobené dárky k vánocům pro ženy, se kterými budete za hvězdu a všichni budou nadšení. Vložte do vánočních dárků pro ženy ve svém okolí něco ze sebe a darujte jim originální DIY vánoční dárky, ze kterých budou mít ohromnou radost. Stačí trochu zručnosti a můžete se vrhnout na výrobu originálních vánočních dárků. Pokud obdarovanou znáte jako své boty, budete přesně vědět, co jí darovat. Pokud jí tak úplně neznáte, vsaďte na jedlé vánoční dárky (tipy, jak je můžete vyrobit najdete níže), budou trefou do černého. Podívejte se na 10 tipů na ručně vyrobené vánoční dárky, ze kterých si jistě vyberete. 

10 tipů na ručně vyrobené vánoční dárky

Jaké jsou výhody ručně vyrobených vánočních dárků pro ženy?

  • můžete si být jistí, že tento dárek ještě doma nemá,

  • je za skvělou cenu a trochu lásky a času, který do něj investujete,

  • DIY dárky zahřejí u srdce,

  • uděláte obdarované rozhodně větší radost než dárkem kupovaným, 

  • podpoříte svou kreativitu, 

  • můžete vyplnit svůj volný čas nějakou kreativní činností, která vás bude bavit. 

10 tipů na ručně vyrobené vánoční dárky pro ženy

1) Ručně vyrobené šperky k Vánocům

Každou ženu k Vánocům (a jakékoli jiné příležitosti) jistě potěší nějaký šperk, a když to navíc bude originální šperk, který nemá žádná jiná žena na světě, bude nadšená o to víc. Pokud bude vědět, že jste jí šperk vyrobili vlastnoručně, investovali do něj svůj čas a lásku, její nový oblíbený šperk bude na světě. Možností, jaké vyrobit šperky je hned několik, můžete vyrábět šperky z polymerové FIMO hmoty, ze stříbra, cínu, korálků a drátů, nebo třeba paličkované šperky z krajky. Mezi nejoblíbenější patří rozhodně ručně vyrobené FIMO šperky a stříbrné šperky:

  • ručně vyrobené šperky z FIMO hmoty: polymerová FIMO hmota je taková plastelína pro dospělé, ze které můžete snadno a rychle vyrábět neskutečně krásné šperky a další výrobky. Není to vůbec složité, stačí vám k tomu balíček FIMO hmoty, vykrajovátka a fantazie. A kde se to můžete naučit? Máme pro vás hned 3 kreativní kurzy tvoření šperků z FIMO hmoty, květinová louka (ve kterém budete vyrábět květinové šperky), textury na FIMO špercích a kouzla s extrudérem. Z FIMO hmoty můžete vyrobit krásné něžné kytičky, vzorované barevné šperky, nebo třeba originální přívěšek.

 Ručně vyrobené FIMO šperky jako dárek k Vánocům

  • vlastnoručně vyrobené stříbrné šperky: myslíte, že stříbrné šperky můžete jenom kupovat? To je omyl! Krásné šperky dokážete vyrobit i doma. V online kurzu výroby stříbrných šperků pod vedením profesionální šperkařky to během pár hodin zvládne skutečně každý. Mrkněte na lekce kurzu zdarma a vyrobte svým blízkým první vlastnoručně vyrobené dárky, třeba vás to nadchne a výroba šperků se pro vás stane oblíbeným koníčkem. 

Ručně vyráběné dárky k Vánocům - stříbrné šperky

2) Vlastnoručně vyrobená bonboniéra s krabičkou

Obyčejná bonboniéra se jako dárek k Vánocům moc nehodí, je to takové suché a nudné bez nápadu. Pokud ale vlastnoručně vyrobíte čokoládové pralinky i dárkovou krabičku, každý bude nadšený! Můžete vyrobit bonbóny jakéhokoli tvaru, přidat tam jenom příchutě a druh čokolády, které má obdarovaný nejradši, vyzdobit krabičku něčím, co má rád, napsat mu dovnitř krabičky něco tajného apod. Nemusíte volit jen bonbóny, můžete k nim přidat také různé sladké kuličky, sušené ovoce a sušenky. Zkrátka vytvořte takovou sladkou krabičku, ze které bude jistě nadšená každá žena. 

Ručně vyrobené vánoční dárky - sladká krabička

Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky nebo bonbóny?

Pro výrobu domácích čokoládových pralinek stačí vybraná čokoláda, silikonová forma (klidně ta na led nebo papírové košíčky), oříšek a vybrané dobroty na ozdobu pralinek. Nejprve roztopte 80 % veškeré čokolády ve vodní lázni. Pozor na to, aby se vám do čokolády nedostala ani kapka vody. Až se čokoláda roztopí, následuje část, která se jmenuje temperování, neboli ochlazování na pracovní teplotu - v praxi to znamená, že to rozpuštěné čokolády postupně přimícháme zbylých 20 % čokolády. Ta rozpuštěná se ochladí a ta tuhá se bude pomalu rozpouštět. Pak už jen stačí čokoládu rozlít do formy a ozdobit jí sypáním nebo oříšky, dokud je ještě teplá. 

Jak vyrobit dárkovou krabičku? Pro výrobu dárkové krabičky existuje na internetu ohromné množství návodů, nám se líbí třeba tento. Dárková krabička je ale na vašem vkusu a uvážení. Sladkosti ocení i babička. A pokud ta vaše na sladké tolik není, mrkněte na naše tipy na další vánoní dárky pro babičku

3) Háčkované výrobky k Vánocům

Háčkování patří mezi nejoblíbenější techniky kreativního tvoření vůbec, a není se čemu divit - je to skutečně snadné, levné a stačí vám k tomu jenom příze a háček. Od počáteční smyčky, přes krátké sloupky, dlouhé sloupky a polosloupky, až k nádherných háčkovaným šperkům, kabelkám, plédům a dalším výrobkům. Na internetu najdete celou řadu návodů, a pokud jste nikdy neháčkovali - bude pro vás nejlepším úvodem online kurz háčkování. Přemysl Knap vám už v úvodních lekcích řekne vše o tom, jak vybrat háček a přízi a jak si postupně uháčkovat své první výrobky. 

Tipy na vlastnoručně vyrobené háčkované dárky k Vánocům:

  • háčkované kabelky,

  • háčkované přívěsky, náušnice a další šperky, 

  • háčkované plédy a šátky,

  • háčkované kousky oblečení,

  • háčkované hračky

  • cokoli dalšího vás jen napadne.

Tipy na ručně vyrobené vánoční dárky - háčkované výrobky

4) Mozaika nebo vitráž jako originální dárek k Vánocům

Přemýšlíte o originálním DIY dárku, který by dokonale doplnil domácnost obdarované dámy? Znáte její domácnost a víte, jaké barvy má nejraději? Pak bude keramická mozaika, nebo Tiffany vitráž tou pravou volbou. Ze sklíček nebo keramiky můžete vyrábět různé výrobky od lamp, přes obrazy na zeď a zrcadla, až po šperky. Dárek můžete vyrobit třeba ve vánočních barvách, anebo ho sladit k interiéru, nebo oblečení obdarované dámy. Tím, že do dárku vložíte kus sebe a své lásky, bude stokrát krásnější, než kdybyste nějaký dárek koupili. 

Tipy na ručně vyrobené vánoční dárky - Tiffany vitráže a mozaiky

5) Patchworkové výrobky

Znáte kreativní techniku jménem patchwork a quilting? Jedná se o starodávnou techniku, kterou si zamilovany tisíce žen po celém světě a která má mnoho různých variant. V této technice se sešívají kousky látek a vznikají tak nádherné vzory - můžete sešívat z pruhů, do kaleidoskopu, technikou crazy šití, japonský proplétaný patchwork, srubové šití a další. Abyste všechny tyto techniky patchworkování výrobků ovládali, mrkněte na náš online kurz patchworku. Už v úvodních lekcích zdarma si vyrobíte své první patchworkové výrobky a uvidíte, jestli je tato technika to pravé pro vyrábění dárků. 

Ručně vyrobené dárky k Vánocům - patchwork

Jaký vlastnoručně patchworkem vyrobený dárek je možný?

  • patchwork přehoz na postel, křeslo, nebo kamkoli jinam,

  • patchwork deka, 

  • patchwork polštářky a kabelky,

  • patchwork ubrousky a prostírání,

  • patchwork kabelky a šperky.

6) Tečkovaná mandala 

Jistě už jste slyšeli o Dot Art Therapy a tečkované mandale, která se stala absolutním kreativním hitem letošního roku. Během pár hodin dokáže kdokoli vlastnoručně vyrobit nádherný obraz, který poslouží jako dokonalý dárek k Vánocům. K výrobě tečkované mandaly stačí umět udělat puntík a to přece zvládne každý, i děti. Abyste vyrobili nádhernou tečkovanou mandalu, stačí se držet návodu z kurzu Tečkovaná mandala pod vedením Lucie Čapkové. Tečkovaná mandala vytvořená v oblíbených barvách, nebo barvách, které ladí k interiéru bytu, poslouží jako dokonalý vlastnoručně vyrobený dárek plný lásky a vlastní investované energie. 

Tipy na DIY Vánoční dárky pro ženy - tečkovaná mandala

7) Drhání (macramé) neboli uzlíkované výrobky

Pokud jste příznivcem snadných technik výroby krásných výrobků, pak vás jistě nadchne drhání (neboli macramé). Je to kreativní technika, který je založená na tom, že děláte různé uzlíky v různém pořadí a různých kombinacích. To zní docela snadno, že? Drháním můžete vyrobit třeba šperky, závěsy na květináče, kabelku, ozdoby na zeď, přehozy, nebo cokoli dalšího vás napadne. Drhání je starodávná technika, která je ale zase moderní, vás bude dozajista bavit a obdarovaného zcela nadchne. 

DIY Vánoční dárky - macramé

8) Vlastnoručně namíchaná DIY sůl do koupele

Horká koupel plná příjemné vonné soli do koupele jistě nadchne každou ženu, která ráda relaxuje. Pro krásný vlastnoručně vyrobený dárek stačí, když nakoupíte různě barevné soli do koupele a různě tvarované lahvičky. Nasypte do nich soli buď v barevných pruzích, nebo třeba s namíchanými sušenými květinami, fantazii se zkrátka meze nekladou. Stačí pak k lahvičce přidat nějaké věnování a přání od srdce a perfektní DIY dárek k Vánocům je na světě. Výsledek pak může vypadat třeba takto. 

DIY dárek k Vánocům - sůl do koupele

foto: pinterest.com

9) Jedlá kytice jako dárek k Vánocům

Sháníte dárek pro ženu, která má nejraději všemožné dobroty v jakémkoli množství, ale nechcete jí prostě jenom tak dát balíček jídla? Pak jí z něj vyrobte jedlou kytici a uvidíte, že bude nadšená. Různé triky a fígle pro výrobu jedlých květin se můžete naučit v tomto online kurzu. Pro výrobu takové kytice vám bude stačit jenom pár základních surovin - dobroty, které má vaše obdarovaná ráda, balící fólie a něco krásného na doplnění kytice. Výsledek z ovoce pak může vypadat třeba takto. 

DIY Vánoční dárky - jedlá kytice

10) Vlastnoručně upletené výrobky z pedigu

Proutěné košíky, ošatky, obaly na kapesníčky, vázy, dárkové zvonečky a další výrobky z pedigu jsou velice moderní a krásně doplní každý interiér. Pletení z pedigu funguje jako skvělá terapie a odpočinek a výsledky jsou nádherné. K tomu, abyste mohli uplést nějaký výrobek vám bude stačit jenom pár proutků, které zvlhčíte a ta správná inspirace. 

Ručně vyráběné dárky z pedigu

Jak vyrobit vánoční dárky už víte. Tak který ručně vyráběný vánoční dárek uvidí vaši blízcí letos pod stromečkem? 

Čtěte také

29 tipů na (nejen) vánoční dárky pro babičku

Publikováno 25.9.2020

Babičky jsou pro spoustu z nás kouzelné bytosti, ke kterým moc rádi jezdíme. U babičky totiž...

17 tipů na ekologické dárky

Publikováno 9.12.2020

Ať už jde o Vánoce, narozeniny, nebo jinou slavnostní příležitost, vždy chceme svým...

Top 9 rekvalifikačních kurzů 2020

Publikováno 29.7.2020

Seznam vzdělávacích rekvalifikačních kurzů můžete sehnat na úřadu práce ve vašem městě,...