Víte, že novopečené maminky po porodu často nedostávají žádné dárky? A přitom jsou to právě ony, které teď potřebují opečovávat a hýčkat. Dudlík, nebo lahvička a hračka pro miminko a lahev alkoholu pro tatínka… to jsou klasické dárky k narození dítěte. No jo, ale co čerstvá maminka? K dárku pro miminko rozhodně přibalte i dárek pro ni. Přinášíme vám 31 tipů pro novopečenou maminku, které jí dozajista udělají radost. 

A hned na začátek si dáme jeden bonusový? - Pokud sháníte dárek pro kamarádku v očekávání, pak mrkněte na Afirmační kartičky k porodu. Budoucí maminky je milují. 

- Poukaz na kurz keramiky (+ hlídání miminka):

Pokud je čerstvá maminka kreativní a ráda tvoří, jistě jí potěší kurz malování keramiky v Praze. Během pár hodin si namaluje dva hrníčky a servírovací talíř nebo dezertní talířky a užije si spoustu klidu a pohody a občerstvení, které tentorkát připraví někdo pro ni. Na kurz může jít maminka sama, s kamarádkou, nebo třeba s větším dítětem, které jí pomůže s malováním keramiky. Poukaz na kurz malování keramiky v Praze platí 12 měsíců, a když k tomu přidáte poukaz na hlídání miminka, bude to zkrátka dokonalý dárek pro čerstvou maminku. 

Kurz keramiky v Praze jako dárek pro čerstvou maminku

- Hýčkací dárky pro novopečenou maminku

Po devíti měsících těhotenství a náročném porodu je právě teď ta pravá chvíle na hýčkání a relaxaci čerstvé maminky. Darujte jí něco pro chvíle pohody a odpočinku, třeba:

  • Tuto poporodní relaxační masáž, kterou je možné absolvovat v masážních salónech po celé ČR. Tato thajská masáž pro novopečenou maminku kombinuje prvky ajurvédy, tradiční čínské medicíny a thajských masáží a kromě uvolnění svalů krku a zad pomáhá mimo jiné také s regenerací kůže na břiše a zbavováním stresu apod. Masáž je hodinová a pomůže mamince se dokonale uvolnit a nabrat novou tolik potřebnou energii. 

Poporodní relaxační masáž pro novopečenou maminku

  • Tento balíček relaxační kosmetiky Pink Fairy ve šperkovnici. Mýdlo, tělové mléko, žínka ve tvaru růže, sůl do koupele a další kousky kosmetiky v krásné barvě s lehkou vůní lilie. Kosmetická sada je prakticky zabalená ve šperkovnici, která pak mamince zůstane.

Kosmetika pro novopečenou maminku

- Knihy jako ideální dárek pro novopečenou maminku

Protože ty potěší vždycky. Ať už je tato čerstvá maminka vášnivou čtenářkou, anebo jí jen chcete zpříjemnit chvíle kojení, vyberte jí nějakou knihu. Máme pro vás pár tipů:

Knihy jako dárek pro novopečenou maminku jistě zabodují

A pokud si s výběrem knihy pro novopečenou maminku nevíte rady, darujte jí dárkový poukaz na knížky, ať si vybere sama. Navíc všechny knížky si můžete online i prolistovat, začíst se a zjistit, jestli se budou novopoečené mamince líbit. 

- Originální šperk pro novopečenou maminku

...aby měla navždycky památku na toto krásné životní období. Každá žena má ráda šperky, a když navíc vyberete takový, který bude mít nějaký symbolický význam s narozením miminka (jako např. dvě spojená srdce), bude jistě nadšená. Pro inspiraci můžete vybrat třeba tento stříbrný náhrdelník Beneto s rhodiovaným povrchem (proti alergiím), který zachovává lesk náhrdelníku a dvě spojená srdce jsou dokonalým symbolickým vyjádřením novopečené maminky a jejího miminka. Anebo náhrdelník Levien s přívěskem ve tvaru andílka s duhovými krystaly Swarovski. Náhrdelník je antialergenní, dlouho se leskne a andílek symbolizuje nového človíčka.

Originální šperky pro novopečenou maminku

 

Magický hrnek Úžasná žena

Dokonalý dárek pro chvíle pohody s hrnkem něčeho teplého v ruce. Tento skleněný hrnek má objem 330 ml a po nalití horkého nápoje, se na hrnečku změní barvy a ukáže se nápis "Z tohoto magického hrnku smí pít jen úžasná žena." Kdykoli si dá novopečená maminka nějaký dobrý nápoj, vzpomene si na vás a na tuto výjimečnou chvíli. Dejte jí najevo, jak si jí vážíte a darujte jí tento originální hrneček. 

Hrníček pro čerstvou maminku

- Poukázky na vaše služby (a její chvíle odpočinku, pohody a samoty)

Pokud umíte s nějakým grafickým programem, vyrobte a vytiskněte poukázky v něm. A pokud ne, budou vám stačit barevné papíry, fixy a propisky. Každá čerstvá maminka jistě ocení, když jí jako dárek dáte třeba:

    • poukaz na hodinku hlídání jejího miminka,

    • poukaz na to, že jí uvaříte oběd nebo večeři, 

    • poukaz na mytí oken

    • poukaz na společné posezení

    • poukaz na cokoli dalšího bude chtít, nebo co víte, že potřebuje. 

Online kurz péče o miminko, kojení, koupání apod.

V tomto kurzu se novopečená maminka dozví vše o péči o miminko, výběru pediatra a všem, co jí o životě s novorozeným miminkem může zajímat. Může si ho pouštět v pohodlí domova kdykoli bude chtít a přístup k němu bude mít už doživotně. 

Online kurz pro novopečené maminky

Dětské fotoalbum na vzpomínky

Není nic krásnějšího než listování fotoalbem a vzpomínání na první dny a týdny po narození miminka. Každá čerstvá maminka své miminko ráda fotí, a když jí darujete krásné dětské album, bude mít také motivaci si fotky vytisknout (anebo jí je můžete vytisknout a založit vy). Dětské fotoalbum najdete v různých barvách a designech, stačí si jenom vybrat... 

Dětské fotoalbum jako dárek pro čerstvou maminku

- Kurz fotografování (dětí)

Kurz fotografování dětí v Praze, nebo Brně nebo online kurz fotografování Tajemství fotografie

Aby byly fotky v albu skutečně skoro profesionální, darujte novopečené mamince kurz fotografování. Můžete zvolit buď online kurz (který může studovat kdykoli a kdekoli), anebo živý kurz v Praze a Brně (na který jistě ráda vyrazí a trochu si odpočine od stereotypu všedního dne). Ať tak, nebo tak, v kurzu se naučí pravidla kompozice, nastavení foťáku (nebo foťáku v mobilu), pravidlo zlatého řezu a třetin, práci se světlem a další pravidla. V kurzu se samozřejmě také naučí, jak během focení pracovat s dítětem tak, aby z toho vyšly krásné fotky...

Kurz focení pro maminky

- Dobroty

Jednoduše nakupte oříšky, chalvu, čokoládu, ovoce, zkrátka nějaké její oblíbené dobroty a darujte jí je ideálně v krásném dárkovém balení, koši, nebo dárkovém boxu. Stačí, když k nim přidáte třeba nějaké květiny, mašličky, nebo cokoli dalšího vás napadne. Dobroty udělají ohromnou radost každé novopečené mamince.

Vitamíny a čaje pro kojící maminky

Vitamíny, minerály, antioxidanty, bylinky a spousta prospěšných látek, který mamince dodají energii a pomůžou jí s kojením. Maminka po porodu zažívá úplně nový život, může být unavená a bez energie, a proto jí jistě udělají radost vitamíny, které jí nabijí novou energií. 

Vitamíny a čaje pro čerstvou maminku

- Sada na otisky nožiček a ručiček

Tradiční dárek pro čerstvou maminku, ze které bude mít dozajista radost. Vytvoření otisků nožiček a ručiček (se sadou, která je v balení) je velice rychlé a výsledkem je věrohodný otisk, který bude kouzelnou celoživotní vzpomínkou na první dny a týdny miminka. V balení najdete růžové a modré pozadí, trojrámeček pro zavěšení na zeď a sadu na vytvoření otisku.

Sada na otisky miminka

Můžete čerstvé mamince koupit také tuto sadu na dětské otisky, kde se ručičkama a nožičkama kreslí a obtiskávají se na plátno. 

- Mince k narození miminka

Tradiční dárek pro novopečenou maminku, který se dával do kolébek už před mnoha a mnoha lety. Mince (či medaile) k narození miminka je tradicí, která se zase vrací. Citovou hodnotu mince můžete ještě zvýšit její personifikací, na minci je totiž možné vyrýt věnování, přání do života či fotografii. Všechny mince seženete ve stříbrném, zlatém provedení v kvalitě stand a proof. 

Památeční mince pro čerstvou maminku

Proč se dříve dávala mince do kolébky? Rodiče, prarodiče, nebo i přátelé vkládali dříve minci do kolébky k miminku proto, aby mu do života přinesli blahobyt a spoustu štěstí. Dnes se tato krásná tradice znovu vrací. Nejen, že má symbolický význam, navíc ale dítě (a potažmo rodiče) získají krásnou vzpomínku. 

Dárek pro miminko jako dárek pro čerstvou maminku

Přeci jen chcete mamince darovat i něco pro miminko? Pak zapomeňte na plenky, dudlíky a lahvičky, jistě nechcete, aby jich maminka měla desítky a jen jí zbytečně ležely někde ve skříni. Místo toho vyberte něco praktického a originálního, např. něco z těchto našich tipů na dárek: 

- Rozkošné osušky s kapucí

Měkoučké froté osušky, které dokonale sají vlhkost a udržují tak miminko v suchu a teple jistě ocení každá maminka. A když navíc vyberete nějakou, která i krásně vypadá, s takovým dárkem stoprocentně zabodujete. Další designy najdete také zde

Osuška s kapucí pro miminko - různé vzory

Nahřívací polštářek pro děti

Nahřívací polštářek, který skvěle funguje na dětskou koliku, pro nahřátí kočárku nebo postýlky, nebo jenom tak na příjemnou masáž je vyplněn směsí špaldových slupek a levandule. Špaldové slupky krásně šustí (dobře se s nimi hraje) a navíc jsou příjemnou masážní pomůckou. Díky levandule pak polštářek krásně voní

Nahřívací polštářek pro děti

- CD ukolébavek 

Darujte čerstvé mamince CD plné ukolébavek pro její miminko s knížkou plnou textů a krásných ilustrací. K tichému zpěvu ukolébavek si autoři pozvali zpěváky Ewu Farnou, Tomáše Kluse a sestry Míšu, Petru a Lucii PáchovyTato kniha a deska budou s dítětem dlouhé roky, dělají totiž radost nejen malým dětem, ale i dospělým.

CD Ukolébavky

- Vlastnoručně vyrobený dárek od srdce

Chtěli byste mamince a miminku darovat něco, co jste sami vyrobili a vložili do toho svou lásku a energii? Směle do toho! Mezi nejoblíbenější ručně vyrobené dárky pro novopečenou maminku patří:

  • muchláček a usínáček, se kterým bude miminko nejraději usínat

Praktické dárky pro miminko a čerstvou maminku

Než koupíte něco z praktických dárků pro miminko níže, vždy se maminky zeptejte, jestli o to stojí a jestli už náhodou všechny tyto něco doma nemá. 

  • Koš na pleny: Ten se zkrátka vždycky hodí. U některých košů na pleny nyní dostanete vlhčené ubrousky zdarma (a těch skutečně s malým miminkem není nikdy dost)

  • Kojící polštář: Pokud maminka kojí a žádný ještě doma nemá, jistě jí udělá radost některý z těchto praktických a zároveň designových kousků. Kojící polštář poskytuje pohodlí pro miminko a zmírňuje tlak na záda maminky. Oba jsou tak více v pohodě a během kojení relaxují. 

  • Noční lampička pro dítě: Většina dětí má ráda, když je v noci v pokoji alespoň malé světýlko. Ideálně pak, pokud svítí pouze tlumených teplým světlem a je ve tvaru nějakého roztomilého zvířátka nebo třeba hvězdičky.

Dárek pro novopečenou maminku

Dárkový poukaz - sázka na jistotu 

Pokud si nejste jistí, darujte mamince dárkový poukaz do dětského obchodu, nebo kamkoli jinam a vybere si už sama. Můžete vybrat jakoukoliv finanční hodnotu poukazu chcete, od pár stovek do několika tisíc a většina dárkových poukazů má platnost kolem 12 měsíců, nebo více:

Čtěte také

První pomoc při infarktu

Publikováno 7.6.2021

Infarkt myokardu stále patří mezi nejčastější příčiny úmrtí v České republice. Nejvíce...

10 tipů na ručně vyrobené dárky pro ženy

Publikováno 17.9.2020

Vyzkoušejte letos ručně vyrobené dárky k vánocům pro ženy, se kterými budete za hvězdu a...

25 originálních tipů na dárky pro každého pivaře

Publikováno 7.12.2020

Sháníte dárek pro někoho, kdo má nejraději zlatavý mok s krásně naýchanou pěnou ve vychlazené...