Dárek pro nejlepšího kamaráda by měl být originální a měl by ukázat, že ho máte přečteného a víte, co chce. Nebo co fakt nechce, ale vždycky ho to pobaví. Nejlepší kamarádi se navzájem často znají jako své boty a dokážou tak vymyslet takový dárek, který předčí všechna očekávání.

Nejlepší dárky pro nejlepšího kamaráda

Anebo vyvolá záchvat smíchu. Anebo připomene nějaký trapný moment, nebo společný vtípek. Ideální dárek pro kamaráda je prostě takový, na který hned tak nezapomene a budete si o něm vyprávět ještě za dlouhé roky. Sepsali jsme pro vás celkem 65 tipů na dárek pro nejlepšího kamaráda a rozdělili je do skupin podle charakteru, podle toho, jaký váš kamarád je. Na konci článku najdete top dárky pro nejlepšího kamaráda seřazené podle ceny. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda drsňáka

Začínáme hezky zostra - máme tady dárky pro kamarády drsňáky, kteří mají rádi velké, stroje, maskáče, zbraně a akci. Jsou jako z oceli, nic je (většinou) nerozhází a rádi objevují nové způsoby zábavy pro drsňáky. Anebo si to alespoň myslí. 

Vypadá jako motorový olej, přitom je to ale litrový sprchový gel pro muže s olivovým olejem a podmanivou vůní. Tento sprcháč seženete už za něco málo přes stovku, jeho efekt bude ale obrovský - váš nejlepší kamarád bude od teď fungovat jako skvěle namazaný stroj. A navíc dostane super dárek, který ho potěší.

Dárky pro nejlepšího kamaráda - drsňácký sprcháč

Dárky pro nejlepšího kamaráda - drsňácký sprcháč

 

Je váš nejlepší kamarád skutečný drsňák? Pak ho určitě potěší 30, nebo 60 minut v kůži bojovníka speciální jednotky v BVPčku (bojovém vozidlu pěchoty). Tenhle stroj má 13 tun, maximálku 65 km/h a projede jakýmkoli terénem včetně vody. A věřte, že jízda na bývalém vojenském tankodromu v obrněném transportéru fakt stojí za to, najednou se váš nejlepší kamarád promění na drsného vojáka a zažije něco úplně nového.

Dárky pro nejlepšího kamaráda - army zážitky

 

Váš kamarád určitě zná filmy jako je Odstřelovač, Americký sniper, nebo třeba Nepřítel před branami, a dost možná na ně koukáte spolu. Všechny tuhle kultovky mají jedno společné - je v nich týpek, který vždy naprosto neomylně trefí cíl. Jeho prst na spoušti je dokonalé synchronizovaný s tlukotem jeho srdce a jeho téměř neslyšitelným dechem… prostě mazec. A tohle všechno se může naučit i váš nejlepší kamarád! V odstřelovačském kurzu během až 5 hodin pronikne do umění odstřelovače a kromě teorie si vyzkouší také střelbu až ze 7 zbraní. Pro tento kurz nepotřebuje zbrojní průkaz, stačí mu nadšení a čas. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda -army zážitky

 

Střílečka jako vyšitá pro společné hraní a odreagování od stresu v práci. Ať je vašemu nejlepšímu kamarádovi 18, nebo 40, tenhle dárek stoprocentně ocení. Cena hry Sniper je už od 215 Kč, a to se vyplatí. Pokud by si tedy rád hrál na snipera, ale na živý odstřelovačský kurz si netroufá, tahle hra pro něj bude tím pravým. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda - hra Sniper

 

Každý drsňák potřebuje multifunkční šátek, který využije na motorce, při sportu a u každé outdoorové aktivity. Tento šátek má parádní maskáčové provedení a je možné ho použít jako šálu, kuklu, kapuci i čepici. A pokud sháníte dárek pro nejlepšího kamaráda vlasáče, tenhle multifunkční šátek je pro něj tak jako tak - může ho totiž použít i jako drsňáckou gumičku. 

Pokud má váš kamarád rád zároveň i dobré jídlo a pití, pak bude ideálním dárkem tahle dárková bedna. Je totiž plná pivních speciálů a různých dobrot na zakousnutí. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda

 

Třídenní kurzy přežití v přírodě s profíkem Amarem Ibrahimem jsou dokonalým dárkem pro nejlepšího kamaráda, který má rád dobrodružství, ale i pro toho, který nikdy nevytáhl paty z domu a bez mobilu nejde ani do koupelny. Dokázala by si v divočině najít vodu, postavit přístřeší, nebo rozdělat oheň a přežít? To zjistíme. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda - kurzy přežití

Tip: Kupte rovnou 2 poukazy na kurz přežití a vyrazte na něj společně se svým nejlepším kamarádem. Bude to super společný zážitek, který si užijete.  

 

Nejlepší dárek pro nejlepšího kamaráda k narozeninám? Jednoznačně vtipné tričko Zrození legend s rokem jeho narození a maskáčovými rukávy.

Nejlepší dárek pro kamaráda - tričko zrození legend

 

Dárek pro nejlepšího kamaráda k narozeninám

Dárky pro nejlepšího kamaráda autíčkáře

Je váš nejlepší kamarád nadšenec do aut, motorů a všeho, co voní po benzínu? Tyhle tipy na dárky ho rozhodně nadchnou. 

Originální a praktický termohrnek pro řidiče, který vypadá jako sada pneumatik vašeho nejlepšího kamaráda stopro nadchne. Padne do každého nápojového držáku, má pevně uzavíratelné víko, kterým neproteče ani kapka a navíc slouží jako super doplněk. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda - hrnek pro řidiče

Dárek pro nejlepšího kamaráda

 

Panáčci, stromečky, plechovky, nebo třeba luxusní vůně a osvěžovače do auta. Pokud má váš kamarád své vlastní auto, o které se stará jako o dítě, pak si určitě ujíždí i na vůních. Pokud mu tedy vyberete nějakou, která bude ladit a krásně vonět, bude u vytržení. 

Top dárky pro nejlepšího kamaráda - vůně do auta

Dárek pro nejlepšího kamaráda

 

Jenom si to představte - neskutečné zrychlení z 0 na 100 za 3 sekundy, maximálka 325 km/h a k tomu obrovská nálož adrenalinu a endorfinů. Pokud letos dáte svému nejlepšímu kamarádovi takhle skvělý dárek s vůní benzínu, bude to mazec. Můžete si vybrat 1, 3, 5, nebo 8 kol ve Ferrari 488 Spider na okruhu v Příbrami. A pokud to má do Příbrami daleko, pak mu vyberte jízdu v jiném sporťáku (Lamborghini, Mustang, Tesla, Porsche a další) kdekoli v ČR. 

 Dárky pro nejlepšího kamaráda - jízda ve sporťáku

 

VAZ 2101, Lada 1200, Žiguli, Žigulík, ať mu řekneme jakkoli, pořád je to jedno legendární auto, kterým se musí svést každý adrenalinový nadšenec. Tohle auto MÁ bezpečnostní pasy. Vpředu. Vzadu nikoliv. Dále postrádá takové zbytečnosti jako je ABS, posilovač řízení, posilovač brzd, airbagy i jakékoliv deformační zóny. Takže si to váš nejlepší kamarád stoprocentně užije a bude na takový dárek vzpomínat ještě pěkně dlouho. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda, co má rád auta

 

Darujte vašemu nejlepšímu kamarádovi možnost proniknout do světa legendárních designérů a inženýrů sportovních aut. Přečte si o všech vychytávkách, vývojových plánech a nápadech, které jsou hodně podobné vesmírnému výzkumu. Prostě pokud je to milovník aut, s touhle knížkou bude ve svém živlu. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda - knihy

 

Co takhle vybrat jako dárek pro nejlepšího kamaráda model auta, nebo dvou a pořádně si s nimi společně vyhrát? RC modely aut dokážou vytvořit zábavu na dlouhé hodiny. Stačí si jen vybrat, jestli je spíše na sporťáky, nebo offroad.

Dárek pro nejlepšího kamaráda - RC modely

No a pokud máte o něco vyšší budget, kupte svému nejlepšímu kamarádovi místo modelu skutečné auto :-) 

Dárek pro nejlepšího kamaráda - RC modely

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda motorkáře

Vtipná trička pro motorkáře najdete v různých barvách a všech velikostech. Váš nejlepší kamarád takový dárek stoprocentně ocení, pokud jeho srdce bije v rytmu motoru této motorkářské retro legendy. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda motorkáře

Univerzální vyhřívané rukavice na motorku, které se stanou parťákem na každou jízdu v chladných dnech. Jsou nepromokavé, voděodolné a mají v sobě po celém povrchu karbonová vlákna, která se starají o vyhřívání. A navíc jsou hodně cool a ladí ke každé motorkářské kombinéze a bundě. Jo a baterky ve většině z nich jsou hodně lehké a zahřívat vydrží až 6 hodin v kuse

Dárky pro nejlepšího kamaráda - rukavice a trička

 

Je váš nejlepší kamarád motorkář, který nejraději vyráží do terénu? Dostaňte ho tímhle originálním dárkem, ze kterého bude na větvi ještě pěkně dlouho. Na motokrosové enduro trati si vyzkouší až 12 motorek (nemusí všechny, může si klidně vybrat jenom ty největší děla) a užije si hodiny neskutečného vzrušení a zábavy. Pro motorkáře je tenhle zážitek rájem. 

 

Praktický dárek, který pobaví každého motorkáře. Na osušce o velikosti 140 x 70 cm je zobrazena evoluce motorkáře od pračlověka až po nadšeného motorkáře dnešních dní. Je černá, kvalitní a obrázek na ní je prostě super. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda motorkáře

 

Když mu dáte tenhle dárek, může se stát, že vám bude chtít líbat ruce. Dostane totiž možnost strávit celkem 4 hodiny na závodním okruhu ve Vysokém Mýtě a postupně se svézt až na 9 motorkách od BMW G 310 GS až po nadupanou tisícovku s výkonem 121 kW a váhou pouhých 205 kilo

Dárky pro nejlepšího přítele motorkáře

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda, který se ničeho nebojí

Je váš kamarád takový nebojsa, který by chtěl vyzkoušet všechny adrenalinové zážitky na světě? Tak mu s tím trochu pomozte a dejte mu jako dárek poukaz na některý z takových zážitků. 

 

Pošlete ho do legendárního filmu Saw, do pokoje č. 13., do márnice, nebo za Freddy Kruegerem. Pokud má váš nejlepší kamarád pro strach uděláno, tyhle únikovky ho nadchnou. Vyrazí s partou kámošů a bude mít hodinu na to, aby přímo uprostřed hororu vyřešil všechny úkoly a dostal se ven. A víte, co je na tomhle dárku pro nejlepšího kamaráda to nejlepší? Že si jej můžete užít s ním. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda - hororové únikovky

 

Že se vám to zdá moc slabé? Jako jízda v malé bugince? Tak to jste mimo! V téhle závodní bugině bude váš nejlepší kamarád chráněný jenom klecí a helmou, bude mít tedy pocit, že je skutečně blízko k trati. Kromě toho si po sešlápnutí plynu vyzkouší výkon 130 koní ve stroji, který má jen asi 300 kg. To zrychlení je tam prostě neskutečné. 

Adrenalin jako nejlepší dárek pro kamaráda

 

Bungee jumping je při hledání dárku pro nejlepšího kamaráda, který si ujíždí na adrenalinu, jasnou volbou. Je to klasika, která dokáže během pár vteřin přinést obrovskou vlnu endorfinů, adrenalinu a nadšení. Můžete si vybrat bungee jumping z mostu, z věže, nebo z jeřábu. Každá varianta skoku je jinak vysoká, všechny ale nabízí stejně dokonalý zážitek. 

 

Tandemový seskok s padákem je zážitek, který prostě musí každý nadšenec zažít alepsoň jednou za život. Lepší je to ale dvakrát, třikrát, nebo desetkrát :) 

Dárky pro nejlepšího kamaráda - adrenalinové zážitky

 

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda, který miluje kávu

Co by to bylo za kávomila, kdyby doma neměl alespoň jednu moka konvičku. V téhle konvičce (kterou seženete už za pár stovek) si každý dokáže uvařit luxusní kafe jako z oblíbené kavárny. A pokud nevíte, kterou vybrat, mrkněte na tento návod, jak vybrat moka konvičku pro nejlepšího kamaráda. 

 

Dárek pro nejlepší kamarády - moka konvička

 

Co by to bylo za milovníka kávy bez elegantních šálků na espresso. V této sadě najdete 6 šálků s unikátně tvarovaných dnem, které jistě udělají vašemu nejlepšímu kamarádovi radost. 

Pošlete svého nejlepšího kamaráda přímo do pražírny kávy, kde se pod vedením profesionálních baristů naučí připravovat tu nejlepší kávu na světě. Můžete ho poslat na kurz přípravy kávy (Naučí se používat Aeropress, French Press, filtr Chemex a kávový filtr V60), kurz Latte art, anebo mu dopřát online baristický kurz, který si užije z pohodlí domova bez ohledu na protikoronová opatření vlády. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda - baristické kurzy

 

S touhle kávou uděláte dvojnásobnou radost, nejen, že skvěle chutná, navíc je ale skvělá na podporu mentálního a fyzického výkonu. No anebo kupte svému nejlepšímu kamarádovi jako dárek nějakou prémiovou kávu, nebo pořádnou zásobu té jeho oblíbené

Power káva pro nejlepšího kamaráda

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda manažera a (budoucího) boháče

Níže najdete dárky pro kamaráda, který podniká, užívá si to a vy víte, že má zářnou budoucnost a bude se jednoho krásného dne koupat v penězích. Nebo už se v nich třeba koupe. 

Money dárky pro nejlepšího kamaráda

Pokud se váš kamarád zajímá o finance, určitě má v merku také různé investice. Darujte mu online kurz investování do nemovitostí, ve kterém se dozví úplně všechno, co může potřebovat. Tyto investiční kurzy vedou praktici, kteří sami mají investiční portfolio a umí tak předat praktické tipy a rady. 

  • Rozvojové (audio)knihy:

Aby se člověk rozvíjel a posouval, potřebuje studovat a učit se novým věcem. A k tomu neoddělitelně patří knihy. Ať už má váš kamarád nejraději poslouchání audioknih, četbu elektronických knih, nebo klasickou papírovou knihu, tady si vyberete. Máme pro vás pár tipů na nejoblíbenější rozvojové knihy posledních let:

    • Bohatý táta, chudý táta Roberta T. Kiyosakiho patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější knihy o podnikání, rozvoji osobnosti a práci s financemi

    • Vnitřní svět vítězů Mariána Jelínka ukáže vašemu kamarádovi, co rozhoduje o vítězích v jakémkoli oboru, jak se nevzdávat a jak dosahovat co nejlepších výsledků a směřovat k cíli, a když se zrovna nedaří. 

Rozvojové knihy pro kamaráda

 

    • Důmyslné umění jak mít všechno u pr**le od Marka Mansona je hitem posledních let. A není se čemu divit, je to kniha, kterou by si měl alespoň jednou přečíst každý. Kniha ukazuje, jak si udělat limonádu, když vám život nabízí jen samé citróny.

 

Vtipné dárky pro nejlepšího kamaráda playboye

Je váš nejlepší kamarád playboy, který si na své pověsti zakládá? Máme pro vás tipy na dokonalé dárky. Některé můžete vzít vážně, jiné poslouží jako dokonalý vtip, vyznění dárku a věnování už je jenom na vás. 

  • DUREX Orgasm Set: Dárková sada kondomů a pomůcek pro vzrušující večery plné vášně. Protože co by byl váš nejlepší kamarád playboy bez takového setu. Anebo mu darujte obrovský balík kondomů. 

  • Krém na zvětšení penisu: Extrakt z byliny ginko biloba, která zajistí dokonalé prokrvení, je poměrně oblíbený. Dokonale ale poslouží také jako vtipný dárek pro nejlepšího přítele, který nemá žádné potíže. Stejně poslouží také vakuová pumpa. 

Vtipné dárky pro nejlepšího kamaráda playboye

  • Polštář prsa: Muži prsa prostě milují, je tedy jasné, že si váš kamarád tenhle polštář zamiluje. 

  • Antistresové prso: Neskutečně věrná imitace dámského poprsí, která dokonale uvolní stres a napětí. A taky ozdobí třeba pracovní stůl, nebo palubovku v autě. 

 

Další dárky pro nejlepšího kamaráda playboye

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda, který si rád hraje

Pokud má váš kamarád smysl pro humor, který rád dává na odiv, vtipné tričko si zamiluje. Bude totiž středem pozornosti a zároveň získá dokonalé téma k hovoru s kýmkoli, kdo ho potká. Na výběr jsou vtipná trička a s jinými nápisy. Všechny jsou ve všech velikostech a různých barvách, stačí si jen vybrat. 

Vtipné dárky pro nejlepšího kamaráda

  • Deskovky + rovnou herní večer s kámošema:

Výbušná koťátka, Monopoly, Activity, Cashflow… možností je tolik a všechny vašeho kamaráda nadchnou. Stačí jenom vybrat. 

Deskovky jako dárek pro nejlepšího kamaráda

PlayStation, Xbox, Nintendo, Nvidia Shield, retro herní konzole… možností je dostatek. Pokud má váš nejlepší kamarád rád hry a je to ten pravý gamer, který nejraději paří, máte jasno, co mu koupit - buď novou konzoli, nebo novou super hru. Pro výjimečnou příležitost můžete více zapátrat a koupit mu nějakou retro hru, na kterou máte nějaké společné vzpomínky. To bude teprve dárek. 

Herní konzole jako dárek pro nejlepšího kamaráda

 

Máme tady další tip, na dárek pro nejlepšího kamaráda, který si rád hraje. Tentokrát jde o únikové hry s jednoduchým principem - skupinka kamarádů musí v omezeném čase vyřešit všechny úkoly a rozluštit všechny hádanky, aby unikla. Každá únikovka má jiný příběh a jiné úkoly, všechny jsou ale dokonale propracované tak, aby si hráči užili parádní zábavu. Mezi nejoblíbenější únikovky patří:

 Únikové hry pro nejlepšího kamaráda

 

Tenhle dárek je prostě pecka. Vašemu nejlepšímu kamarádovi přijde až domů bedna s brýlemi pro virtuální realitu, které si jen zapojí do televize a můžete začít hrát. Celý set je v češtině a obsahuje 10 VR her včetně stříleček a oblíbené hry Beat Saber. 

 Virtuální realita jako dárek pro nejlepšího kamaráda

 

Dárky pro kamaráda sportovce

Je váš kamarád sporťák tělem i duší? Pak je jasné, jakým směrem se vydat při plánování dárků. Vybrali jsme pro vás jenom pár top tipů na dárky pro nejlepšího kamaráda sportovce, věříme ale, že poslouží také jako inspirace, která vás dovede k dokonalému dárku, který bude podobný.  

Oblíbené posilovací náčiní s váhou od 4 kg až do 40 kg. Díky speciální konstrukci je tato činka skvělá pro ohromné množství různých cviků pro rozvoj síly i dynamiky. 

K dokonalému sportovnímu výkonu je potřeba také správná výživa. A většina sportovců dříve nebo později přijde na chuť smoothie nápojům a pak bude potřebovat mixér. A přijde vaše chvíle. Pokud váš nejlepší kamarád ještě nemá svůj mixér, darujte mu ho k Vánocům, nebo narozeninám. Přečtěte si, jak vybrat ten správný smoothie mixér a pojďte do toho. 

 

Sporttester je pro každého sportovce nezbytnou pomůckou. Kupte svému nejlepšímu kamarádovi jako dárek nejnovější model a uvidíte, jak bude nadšený. 

Dárky pro nejlepšího kamaráda sportovce

 

Od jara do podzimu se při jakémkoli venkovním sportu hodí nějaká ta funkční vrstva navíc. Podle toho, jaký sport má váš kamarád nejradši mu můžete vybrat cokoliv od funkčních rukavic a čepice, přes kalhoty, až po trička a mikiny. 

 

Pokud je váš nejlepší kamarád nadšenec do bojových sportů, určitě ho nadchne trénink s profíkem, nebo třeba mistrem světa. Na výběr máte trénink MMA, K-1, nebo Jiu Jitsu, stačí si jen vybrat. 

Další sportovní dárky pro nejlepšího kamaráda

 

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda pivaře

Vtipná trička jako dárek pro nejlepšího kamaráda pivaře

  • Pivní lázně s různými pivními procedurami a wellness po celé ČR: stačí vybrat lokalitu a dokonalý dárek pro nejlepšího kamaráda je na světě. 

Dárek pro nejlepšího kamaráda - půllitr

Sháníte dárky pro nejlepšího kamaráda pivaře, ale pořád to nějak není ono? Pak mrkněte na tyto naše tipy na originální dárky pro pivaře. Tam jsme sepsali všechno, co potřebuje každý pivař. Možná tedy získáte zásobu inspirace na dárky na delší dobu a více příležitostí. 

 

Další pivní dárky pro nejlepšího kamaráda

Má radši jiný alkohol?

Pokud váš nejlepší kamarád není zrovna zarytý pivař, darujte mu jako dárek raději degustaci vína, nebo třeba whiskey. 

Alkoholové dárky pro nelepšího kamaráda

 

Nic od vás váš nejlepší kamarád nechce? No problem.

NIC - nejlepší dárek

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda do 500 Kč

Dárky pro nejlepšího kamaráda do 500 Kč

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda s cenou od 500 Kč do 1 000 Kč

Dárky pro nejlepšího kamaráda do 1000 Kč

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda s cenou od 1 000 Kč do 3 000 Kč

Dárky pro nejlepšího kamaráda do 3000 Kč

 

Dárky pro nejlepšího kamaráda nad 3 000 Kč

Čtěte také

29 tipů na (nejen) vánoční dárky pro babičku

Publikováno 25.9.2020

Babičky jsou pro spoustu z nás kouzelné bytosti, ke kterým moc rádi jezdíme. U babičky totiž...

35 tipů na vánoční dárky pro teenagery

Publikováno 30.9.2020

Taky si lámete hlavu s výběrem originálního vánočního dárku pro teenagera? Je to jasné - v...

55 tipů na dárky k Valentýnu pro muže, ženu i pro oba

Publikováno 4.2.2021

Srdíčka, plyšáci, slavnostní večeře, čokolády a dezerty, krásná slova, zamilované pohledy a...