Teenageři jsou plní energie, chtěli by všechno zažít a hlavně se tím pochlubit na všech sociálních sítích. S těmito zážitky rozhodně zazáří...

Vybrali jsme pro vás 23 top zážitků pro teenagery, které je zaručeně nadchnou, budou si je pamatovat už napořád a také díky nim budou za hvězdu. A vy s takto skvělým dárkem taky. Na konci článku najdete tipy na nejoblíbenější zážitky, které skvěle poslouží jako dárky k Vánocům nebo narozeninám, seřazené hezky podle ceny. 

1 - Bungee jumping - top zážitek pro teenagery

Bungee jumping se už několik let drží na špici nejoblíbenějších zážitků pro teenagery. A není se vůbec čemu divit. Je to vrchol adrenalinu, který potřebuje zažít každý mladý člověk, který si užívá života. Bungee jumping je dokonale bezpečný a zároveň vyvolává obrovskou nálož euforie, emocí a vděčnosti. Můžete si vybrat seskok z mostu, televizní věže, nebo z jeřábu kdekoli po ČR. Ať tak, nebo tak, váš teenager si vychutná několik sekund volného pádu a úsměv od ucha k uchu mu vydrží ještě několik hodin. 

Zážitky pro teenagery - bungee jumping

 

 Zážitky pro teenagery - bungee jumping

 

2 - Let ve větrném tunelu

Ve větrném tunelu v Praze - Letňanech proudí vzduch rychlostí až 270 km/h a můžete vyletět až do výšky 12 metrů, let v něm je tedy skutečně parádní zážitek. Teenageři si tento adrenalinový zážitek tolik užívají, protože už během pár desítek sekund pochopí, co je potřeba dělat, jak svůj let ovládat a pak začne ta pravá zábava. Budou dělat různé otočky, létat nahoru a dolů, a když budou chtít, můžou si nasadit VR brýle a zalítat si třeba ve vesmíru

 

 

Zážitky pro teenagery - větrný tunel

 

3 - Virtuální realita až domů a 10 VR her

Pokud sháníte dárek pro teenagera, který je tak trochu hračička, nejraději sedí u počítače a na adrenalin ho neužije, pak je pro něj tento zážitek tím pravým. Až domů vám přivezou VR brýle a takovou krabičku, kterou připojíte k televizi. Váš teenager si nasadí brýle, vybere si hru a bude hrát. Tentokrát ale nebude jenom sedět, bude se u toho hýbat, jako by v té hře skutečně byl. Může si vybrat z 10 her od střílečky, přes lezení a malování, až po nejoblíbenější VR hru jménem Beat Saber. Ta dost možná nadchne celou rodinu a hrát budete všichni. Je to totiž dokonale rytmické a zábavné, hele

 

 Zážitky pro teenagery - virtuální realita

 

4 - Mushing, aneb jízda se psím spřežením

Mushing je ideální zážitek pro teenagery, kteří mají rádi rychlost, zvířata a taky zasněženou krajinu. Anebo prostě jenom rádi zažívají nové neobvyklé věci a zkoušejí, co jim život nabízí. Součástí tohoto zážitku je seznámení se psy, jejich příprava do postrojů a samozřejmě také samotná jízda na saních. Váš teenager se naučí, jak psy ovládat, jak s nimi komunikovat a jak si užít jízdu v pořádné rychlosti. Pojede s ním a instruktor, take se bude cítit zcela bezpečně a bude si jenom užívat vítr ve vlasech a nádhernou krajinu kolem. 

 

Zážitky pro teenagery - mushing

 

Zážitky pro teenagery - mushing

 

5 - Flyboarding, aneb superhrdinou na zkoušku

Je váš teenager nadšenec do akčních filmů, obzvláště těch se superhrdiny? Pak je tohle pro něj naprosto dokonalý dárek! Flyboarding je létání nad vodní hladinou na speciálním vznášedle, které ho vynese až do výšky 10 metrů. Flyboard je speciální vodní vznášedlo poháněné skútrem, který žene vodu do hadice a umožňuje tak létat a připadat si jako superhrdina. Že to vypadá dost složitě? Opak je pravdou! Flyboarding patří mezi nejoblíbenější zážitky pro teengarey také proto, že to zvládne skutečně každý a poměrně rychle už létá, jak se mu zachce a zkouší různé otočky a tríčky. 

Zážitky pro teenagery - flyboarding

 

Zážitky pro teenagery - flyboarding 

 

6 - Jetsurf, aneb motorový surfing

Máme tady další vodní parádičku, motorový surf, který jede rychlostí až 55 km/h. Nejsou potřeba žádné vlny, ani tažné lano, stačí jenom vzít do ruky plynovou páčku, přidat plyn a naklánět se. Jetsurf je naprosto dokonalým vynálezem a užívají si ho všichni teenageři, kteří mají rádi rychlost a vzrušení. Je to trochu jako motorka na vodě, nakláníte se do zatáček a užíváte si rychlost. A nebojte, jetsurf je zcela bezpečný. Jako dárek pro teengaera prostě jako dělaný. 

Zážitky pro teenagery - jetsurf

 

Zážitky pro teenagery - jetsurf

 

7 - Akrobatický let větroněm

Zvraty, převraty, let střemhlav, otočky, rychlé změny směru.. tohle všechno čeká na vašeho teenagera ve výšce několika stovek metrů nad zemí. A věřte, že si to parádně užije! Pilot pro něj vytvoří adrenalinový let na míru a dost možná mu na krátkou chvilku také půjčí řízení a nechá ho chvilku pilotovat. To bude pecka! A navíc výhled z větroně vypadá naprosto dokonale na sociálních sítích. Akrobatický let větroněm je vhodný jako dárek pro teenagery od 15 let. 

 

 Zážitky pro teenagery - let větroněm 

8 - Tandemový seskok s padákem 

Tandemový seskok padákem je zážitek, který by si měl každý nadšenec vyzkoušet alespoň jednou za život. Je to prostě dokonalý pocit. Nejprve si vychutnáte zhruba 20 minut vyhlídkového letu směrem vzhůru, připoutají vás k vašemu parťákovi a ten se s vámi pak ve výšce 4 nebo až 6 kilometrů nad zemí vrhne do prázdna. A bude následovat celá minuta volného pádu rychlostí kolem 200 km/h. A když k tomu navíc přikoupíte také videozáznam, dostane váš teenager hned dva dárky - nezapomenutelný zážitek a dokonalé video a fotky z nebe, kterými se bude moc rád chlubit. 

Zážitky pro teenagery - tandemový seskok padákem

 

Koupit tandemový seskok 

9 - Úniková hra

Únikovky, neboli exit games zažívají v posledních letech obrovský boom. Možná je to proto, že je to skvělá zábava pro skupinku kámošů, nebo rodinu, která je navíc za velice příznivou cenu. Můžete vybírat z venkovních, nebo vnitřních únikových her na různá témata. Co má váš teengaer rád? Jsou to spíše hororové příběhy, dobrodružné příběhy, nebo třeba historie a pověsti, kterým by rád přišel na kloub jako nějaký slavný detektiv? Výběr únikových her pro teenagery je skutečně obrovský, stačí si vybrat. 

 Zážitky pro teenagery - únikovky

 

10 - Offroad jízda traktorem pro teenagery dobrodruhy

Možnost zařádit si s traktorem na poli je překvapením roku. Tento zážitek pro teenagery se poměrně rychle stal jedním z nejoblíbenějších. Teenageři se předhánějí, kdo z traktoru pořídi lepší fotku a kdo projede zajímavějším terénem. Traktor je totiž offroad stroj, který dokáže projet skoro čímkoli. Pro jízdu v něm navíc není potřeba řidičský průkaz, takže se v něm můžou prohánět po poli jak budou chtít. 

Zážitky pro teenagery - jízda traktorem

 

Zážitky pro teenagery - traktoristou na zkoušku

 

11 - Paragliding

Paragliding je ideální dárek pro teenagera, který se nebojí výšek, má rád adrenalin a bude si užívat pohled na svět z ptačí perspektivy. Profesionální pilot ho vezme do nebe, ukáže mu rozmanitou krajinu a naučí ho, jak se paraglide ovládá a jak využívat vzdušné proudy pro svůj let. Můžete mu vybrat buď vyhlídkový let, nebo akrobatický let, anebo nechat výběr na něm a jeho domluvě s pilotem. Třeba po prvním akrobatickém kousky zjistí, že je nadšený a bude z toho chtít vymáčknout co nejvíce. 

Zážitky pro teenagery - paragliding

 

Zážitky pro teenagery - paragliding

 

Nejlepší zážitky pro teenagery podle ceny

A to není zdaleka všechno! Níže najdete další top zážitky pro teengarey seřazené podle ceny. 

Zážitky pro teenagery do 500 Kč

Zážitky pro teenagery do 500 Kč

 

Zážitky pro teenagery 500 až 1000 Kč

Zážitky pro teenagery do 1000 Kč

 

Zážitky pro teenagery 1000 až 3000 Kč

Zážitky pro teenagery do 3 tisíc

 

Zážitky pro teenagery nad 3000 Kč - pro náročné 

Zážitky pro teenagery nad 3 tisíce

Nevybrali jste? Mrkněte na další tipy na dárky pro teenagery

Čtěte také

17 tipů na ekologické dárky

Publikováno 9.12.2020

Ať už jde o Vánoce, narozeniny, nebo jinou slavnostní příležitost, vždy chceme svým...

7 důvodů, proč se naučit anglicky

Publikováno 20.2.2020

Důvodů proč se učit anglicky jsou stovky, my jsme pro vás ale vybrali 7 nejdůležitějších. Zde je tedy...

11 výhod větrného tunelu

Publikováno 11.8.2020

Proč je tak super létat ve větrném tunelu rychlostí až 270 km/h? A je lepší tandem, nebo tunel?